Hoe reserveer ik?

Het online reserveren is eenvoudig. Maar dat niet alleen: het scheelt je ook nog in de portemonnee. Door online te reserveren krijg je tenminste 2 euro korting op je massage en dat is toch mooi meegenomen? Daarnaast is in 2016 het reserveersysteem ook nog eens vereenvoudigd. Mocht het toch nog wat lastig zijn: onderstaand neem ik je stap voor stap mee hoe jij je massage online kunt reserveren.

Stap 1: De locatie

Je kunt op dit moment alleen kiezen voor de locatie "Massage in de praktijk", dus die vraag is makkelijk met dit als enige optie.

Stap 2: Kies een massage

Uit deze (lange) lijst met massagebehandelingen kun je een keuze maken. De massages staan gestorteerd op naam en lengte van de massage. Wil je langer dan wat er staat: geen nood. Later in het reserveerscherm (bij stap 4) kun je optioneel langer bijboeken. In het bovenste deel van de lange lijst vind je alle massagebehandelingen. In het onderste deel van de lijst vind je de massageworkshops. Weet je niet goed welke massage je moet reserveren? Maak dan gebruik van de keuzehulp.

Stap 3: Kies een datum en tijdstip

In het scherm zie je altijd tot 7 dagen vooruit vanaf de dag waarop je kijkt. Wanneer je bij "startdatum" op de kalender drukt, kun je naar wens een andere startdatum kiezen, in bv. een andere maand of een ander jaar.

In het scherm eronder vind je lichtgele, rode en groene vakjes. De lichtgele vakjes zijn niet mogelijk om te reserveren, tenzij anders vermeld. Bij  rode vakjes zijn nog twee mogelijkheden: als iemand voor dit tijdstip gekozen heeft maar deze is nog niet bevestigd is het vakje met een gebroken lijn omlijnd. Wanneer de afspraak bevestigd is door Romano Sandee is het vakje rood met een doorgetrokken streep om het vakje. In beide gevallen is het niet op mogelijk om te reserveren op dat tijdstip. Op de groene vakjes kun je nog een afspraak verzoek op reserveren.

Stap 4: Vul je gegevens in

Hierna vul je jouw naam, telefoonnummer en e-mailadres in waarmee je een reservering kunt maken. Vergeet ook niet akkoord te gaan/klikken met de algemene voorwaarden, anders kun je je reservering niet versturen. Dit zijn de basisgegevens die ik wens te hebben, zodat ik ook contact met je kan opnemen. Naar het mailadres verstuur ik ook het intakeformulier wanneer je komt voor een massagebehandeling. Dit gebeurd alleen wanneer je voor het eerst boekt. Bij workshops mail ik naar het mailadres tips die handig zijn voorafgaand de workshop die je gaat boeken. Wanneer je met de auto komt, ontvang ik alvas je kenteken. Zo kan ik je aanmelden met de auto voor het parkeren. Ik meld je aan vanaf een kwartier voor aanvang van de afspraak.

Ook wil ik graag alvast weten met welke betaalmethode je gaat betalen, met name bij de cadeaubonnen vind ik dit belangrijk, want dan kan ik je mailen (indien nodig) voor de bijbehorende codes waarmee ik jouw cadeaubon of cadeaukaart van de uitgever ook kan reserveren. Dit kun je optioneel ook vooraf melden bij opmerkingen.

Stap 5: Extra's

Je kan optioneel extra's erbij reserveren. Het is handig dit vooraf te doen, zodat ik er ook rekening mee kan houden. De extra's die bij te boeken zijn, zijn de handdoekenservice. Bij deze service liggen de handdoeken klaar in de massagepraktijk en hoef je zelf niets mee te nemen. Kies je ervoor deze niet aan te vinken, dan ga ik ervan uit dat je zelf handdoeken meeneemt.
Ben je een koukleum? Dan kan het handig zijn een verhoogde temperatuur aan te vinken. Massagepraktijk Romano Sandee probeert zo energiebewust mogelijk te zijn. Daarom is de omgevingstemperatuur 18 graden Celsius. Op de massagetafel ligt wel een elektrische deken zodat er wel extra warmte voor de massee is. Als je de extra warmte bijboekt, dan word de omgevingstemperatuur met 2,5 graden Celsius verhoogt.
Vind je de geselecteerde massage wat te kort voor jezelf? Dan kun je ook de massage verlengen. Dit is genoemd in "items", waarbij elk item voor 1 kwartier staat en ook word bijgeboekt in het reserveerscherm. Je kunt tot maximaal 1,5 uur naast de maximale tijd van een massage erbij reserveren. Het kan echter zijn dat het niet altijd verstandig is, je kan daarom altijd vooraf even contact opnemen met je wensen en of dat ook mogelijk is.

Stap 6: Verstuurd de afspraak verzoek

Als je een datum en tijd hebt geselecteerd, dan zie je onderaan in het scherm de geselecteerde datum en tijdstip. Hierna klik je op "Afspraak verzoek versturen!" waarna de reservering word verzonden naar Romano Sandee. Hij controleert op dat moment de agenda en of de afspraak goed aansluit op eerdere afspraken op de dag. Dit doet hij om de beschikbare tijd die er momenteel mogelijk is, zo goed mogelijk te benutten. Je ontvangt binnen 24 uur, maar uiterlijk 48 uur een defintieve afspraakbevestiging met daarin het definitieve tijdstip van de afspraak.

Stap 7: Nieuwe cliënt? Intakeformulier

Wanneer je voor het eerst komt voor een massagebehandeling, dan zul je de eerste keer een intakeformulier krijgen waarop je de resterende NAW-gegevens invult samen met enkele medische gegevens. Ik vind het namelijk erg belangrijk om gezond, maar bovenal verantwoord met jouw lichaam om te gaan. Daarnaast kan ik mij optimaal voorbereiden op jouw komst door de juiste materialen klaar te leggen, maar ook om eventueel vooraf een uitsluiting te maken of de massagetechniek wel passend is bij je gezondheid of dat een medicament die je gebruikt wellicht een contra-indicatie is voor de gekozen massage. Het is dan prettiger voor beiden dat je dat vooraf al terughoort, in plaats van dat ik je misschien wel moet teleurstellen op het moment dat je bij mij in de massagepraktijk bent. Het intakeformulier vormt tevens de start van je persoonlijk dossier waarbij ik van keer tot keer je spierspanningen in noteer en andere bijzonderheden, zodat ik je vorderingen kan volgen. Je kan natuurlijk ook alvast vooraf het intakeformulier invullen via de website.

Balen! Ik kan niet meer op de dag en tijd die ik gekozen heb!

Het kan onverhoopt gebeuren dat je niet meer op je gewenste dag en tijd kunt. Erg jammer natuurlijk, maar ook dit kun je zelf via het reserveersysteem annuleren, tot 24 uur van te voren. In het reserveerscherm kun je onderaan het veld "Annuleringscode" vinden. Hier vul je de code die in je reservering staat in. Klik vervolgens op annuleren en je afspraak wordt geannuleerd. Wanneer je te laat bent met annuleren, zal er een melding in je scherm van verschijnen.

Reserveren lukt niet. Wat nu?

Lukt het reserveren niet of krijg je een foutmelding? Mail dan de gegevens die je anders had moeten invullen op het reserveersysteem. In het geval van een foutmelding zou ik graag willen weten welk besturingssysteem en welke internetbrowser je hebt, met als het kan ook nog een screenshot (Hoe maak ik die?). Deze meldingen worden namelijk doorgegeven aan mijn technische webmaster. Op een e-mail heb je veelal binnen 24 uur aan antwoord, maar uiterlijk binnen 72 uur.

© 2019 Romano Sandee