Routekaart heropening massagepraktijk

Meeden, 25 juni 2020 - Inmiddels neemt het kabinet verschillende maatregelen versoepeld ten aanzien van de corona-epidemie. De routekaart, zoals het kabinet dit noemt, is ook voortijdig versoepeld in verschillende maatregelen. Dit geeft dan ook de vraag over hoe de massagepraktijk heropent zou moeten worden. Echter zijn er ook andere ontwikkelingen voor de massagepraktijk, die ik graag in de routekaart meeneem.

Verhuizing 

Wij hebben vorige week een toewijzing gekregen voor een nieuwe woning. In deze nieuwe woning hebben mijn vriendin en ik specifiek gekeken naar de mogelijkheid om weer de massagepraktijk aan huis. Dit hebben we dan ook gevonden. In augustus zullen we daadwerkelijk gaan verhuizen. In september staan onze oorspronkelijke vakanties gepland. Daarom is besloten om vanaf oktober de massagepraktijk aan huis te openen. Omdat werkroosters nog niet bekend zijn van deze periode, kan je hier nog niet op reserveren. Omdat het masseren in de massagepraktijk dan weer mogelijk word, zijn er wel al tarieven bekend gemaakt, die op uurbasis al gauw € 10,- goedkoper zijn dan voor de massages op locatie / bij je thuis. Bovendien zullen er weer massages mogelijk worden gemaakt, zoals hotstone massage. De verwachting is dat in fases de praktijkruimte dan na oktober verder word opgeknapt. De praktijk komt in Zuidbroek en is erg goed bereikbaar met het openbaar vervoer alsmede de auto. 

Opening ZINN Hoogezand

Tot dusver zou ik gebruik maken van ZINN in Hoogezand. Echter gezien de kwetsbaarheid van ouderen word zoals nu blijkt uit de persconferentie van gisteren, dat de verpleeghuizen weer open zouden kunnen. Ik heb met ZINN afgesproken dat zij mij berichten zodra het pand weer voor externen te huren is. Ik kan mij echter goed voorstellen dat familiebezoek voor bewoners het belangrijkste is en dit eerst goed gemonitoord moet worden. Voor de zomer verwacht ik hier géén opening op. Ná de zomer zal ZINN in Hoogezand alleen nog maar gebruikt worden als cursuslocatie met kleinere groepjes.

Massage bij je thuis

Het word nu eerst mogelijk gemaakt m.i.v. 11 juli 2020 om massages bij je thuis te boeken. Hiervoor is in het reserveersysteem wel een extra controle-vraag voor de covid-19 gevraagd, waarin je verklaard dat je geen symptomen (naar je beste weten) hebt of hebt gehad in de voorgaande 14 dagen, of dat je gezinsleden dit hebben gehad. In verband met de corona zijn er een aantal extra maatregelen getroffen hiervoor.

De volgende maatregelen zijn genomen hiervoor:

  • Massages bij je thuis moeten van tevoren worden betaald middels de Ideal betaling in het reserveersysteem of via een bankoverschrijving.
  • Heb je nog geen persoonlijk dossier? Ik bel je van te voren om telefonisch de intake met je te doorlopen (na ontvangst van de betaling). Dit gesprek duurt maximaal 30 minuten. Hierdoor word de contacttijd korter tijdens de afspraak zelf.
  • Tijdens de massage bij je thuis werk ik met een mondkapje en handschoenen aan gedurende de gehele afspraak.
  • Voor de masssage word de massagetafel gereinigd. Wanneer de massage klaar is reinig ik opnieuw de massagetafel en ruim ik op. Het nagesprek word zoveel mogelijk beperkt.
  • Wanneer je je ziek voelt, niet lekker of niet fit op de dag van de massage, is deze kosteloos te annuleren. De enige voorwaarde is dat de afspraak word verplaatst. De nieuwe datum word direct afgesproken.

De massages bj je thuis worden weer afgebouwd vanaf medio oktober 2020.