Tropenrooster 2018

Gedurende de zomerperiode (of warme periode) in 2018 is massagepraktijk Romano Sandee elke zaterdagavond geopend. Echter ommwille de veiligheid en de zorg van het lichaam noodzakelijk het tropenrooster aan te houden. Net als voorgaande jaren zal deze worden toegepast op de buitentemperatuur.

 

In het tropenrooster word onderscheid gemaakt tussen de massages langzamer uitvoeren of wanneer deze helemaal niet meer word uitgevoerd in mijn praktijk. Op warme dagen probeer ik je wanneer de massage geen doorgang kan vinden, tijdig te informeren. Dit zal ten laatste gedaan worden op de avond voor de massage dat ik je per e-mail hierover informeer. Houd dus altijd je mailbox in de gaten! Bij geen bericht gaat de massage door zoals je deze hebt ingeboekt.

De temperatuur van vandaag

Weersverwachting
Groningen
Ga naar weeronline.nl

Massage:

Massage langzamer:

Geen massage meer:

Ontspannende massage

22 °C

27 °C

Klachtgerichte massage

20 °C

24 °C

Klassieke massage

23 °C / 20 °C*

27 ° C / 24 °C*

Sportmassage

23 °C / 20 °C*

27 ° C / 24 °C*

Bamboe massage

 

24 °C

Hotstone Massage

 

22 °C

Cupping Therapie / Fibrocupping / Cellulite cupping behandeling

23 °C

27 °C

Hot Soap Massage

23 °C

27 °C

Hot Chocolate Massage

 

22 °C

Stoelmassage

20 °C

24 °C

Lomi Lomi Massage

22 °C

25 °C

Zwangerschapsmassage

23 °C

25 °C

Kindermassage

23 °C

28 °C

Fibromassage

20 °C

24 °C

IJsbollen massage

23 °C

30 °C

Voetreflexmassage

23 °C

27 °C

Guasha Massage

20 °C

24 °C

Romano Massage®

20 °C

24 °C

Fibro Stoelmassage

20 °C

24 °C

Warme Honing Massage

 

22 °C

Workshop Liefdevol masseren

22 °C

27 °

Andere workshops en cursussen

20 °C

27 °C

* De hoogste temperatuur geldt bij een massage van ontspannende aard, de laagste temperatuur bij een massage van therapeutische aard.

Waarom bij hoge temperaturen geen massage meer?

Ik krijg met regelmaat de vraag waarom er bij hogere temperaturen geen massage meer word gegeven. Dit is een tweedelige reden. Wat het belangrijkste is, is dat ik geen veilige behandeling of massage kan garanderen. Bij hogere temperaturen gebeuren er allerlei fysiologische reacties in het lichaam. Allereerst merk je al aan jezelf dat je lichaam je steeds koel wil houden door te gaan zweten en zo alle warmte uit het lichaam te halen. Daarbij moet het lichaam al (extra) hard werken en is in die zin dan ook zeker al een belasting van het lichaam. Daarnaast verwijden de bloedvaten, waar ook risico's aan zitten. Zo kunnen er gemakkelijker blauwe plekken ontstaan en kan door stuwing (door de massage) het lichaam anders reageren dan normaal. Zo komt er vaker hoofdpijn voor, maar ook vaker missselijkheid dan wanneer de temperaturen goed zijn. Het lichaam moet bij warme temperaturen al harder werken. Het is daarbij niet verantwoord om nog meer druk te leggen op de lichamelijke processen door daarbij (bewust) een massage te geven waardoor het lichaam wederom harder moet werken om de massage te verwerken. In een uiterst geval kan deze extra belasting leiden tot een hitte beroerte. 

Daarnaast is het voor mij als masseur bij hoge temperaturen ook een (hoge) belasting van mijn eigen lichaam. Het is voor mijn eigen lichaam dus een extra belasting waardoor ik zelf ook niet het maximale kan presteren zoals je van mij mag verwachten. Ik moet bij hogere temperaturen ook zelf tussendoor meer drinken, waardoor er -helaas- wat massagetijd verloren gaat. Boven de 27 graden Celsius zal ik dan ook de massagepraktijk sluiten, met uitzondering van de ontspannende voetmassage en de ijsbollen gezichtsmassage, deze worden nog gegeven tot 30 graden Celsius. Bij temperaturen hoger dan 30 graden Celsius sluit de massagepraktijk.

 1. Snel contact

 2. Wat wil je doen?(*)
  Ongeldige invoer
 3. Naam(*)
  Geen naam ingevuld
 4. Telefoonnummer(*)
  Geen telefoonnummer ingevuld
 5. E-mailadres(*)
  Geen (geldig) e-mailadres ingevuld
 6. Indien de afspraak tot 48 uur voor aanvang word geannuleerd, ben je conform de algemene voorwaarden verplicht de massage te voldoen. Indien het een massage(workshop) is met een waarde van meer dan € 100,-, dient de afspraak tenminste 5 kalenderdagen voor aanvang geannuleerd te worden om dit kosteloos te kunnen doen. Het tijdstip van melden / klikken op verzenden is daarbij bindend.
 7. Wanneer en hoe laat was de geplande afspraak?
  Ongeldige invoer
 8. Je kunt online reserveren via het reserveersysteem. Het online reserveerysteem weergeeft de actuele beschikbaarheid binnen de openingstijden. Je kan tot 48 uur voor aanvang hier een reservering plaatsen.
 9. Wanneer online reserveren niet lukt, vul dan de onderstaande velden in. Dan plaats ik de afspraak voor je.

  Het is momenteel niet mogelijk om rechtstreeks telefonisch contact op te nemen i.v.m. de opleiding welke Romano momenteel volgt. Wil u graag telefonisch contact, vul dan het formulier in met het verzoek om terug te bellen.
 10. Ik kan me voorstellen dat het lastig kiezen is. Daarom is er een online keuzehulp gemaakt waarbij je aan de hand van verschillende vragen je een advies word aangereikt welke massage ik zou adviseren voor jou.
 11. Het is momenteel niet mogelijk om telefonisch te reserveren, daar Romano momenteel een opleiding volgt en hiervoor stage loopt. Wil je graag telefonisch contact? Verzoek dan om terug te bellen. Terugbellen word geprobeerd om binnen 3 dagen te doen in een tijdvak van 7.00 uur 's ochtends tot uiterlijk 22.00 uur 's avonds. Je mag in het verzoek voorkeuren aangeven, maar deze kunnen niet altijd gehonoreerd worden.

  Telefonisch reserveren voor buiten de tijden in het online reserveersysteem heeft momenteel geen nut: de tijden zijn afgestemd op het stagerooster en hierbuiten zijn geen mogelijkheden.
 12. Vul hieronder 3 data in dat je zou kunnen met daarbij een tijd. Wanneer het je niet uit maakt qua tijdstip, geef dan een tijdvak aan, bijv. middag. Dan krijg je een afspraakvoorstel daarop aangepast mits mijn persoonlijke agenda dit toelaat.
 13. Je kunt jezelf inschrijven als cliënt via deze webpagina.
 14. Je 1e voorkeur:(*)
  Ongeldige invoer
 15. Je 2e voorkeur:(*)
  Ongeldige invoer
 16. Je 3e voorkeur:
  Ongeldige invoer
 17. Welke duur van de massage wil je?(*)
  Ongeldige invoer
 18. Welke massage(workshop) zou je willen reserveren?(*)
  Ongeldige invoer
 19. Onderwerp:
  Ongeldige invoer
 20. Toelichting of vragen:
  Ongeldige invoer
 21. Adres:
  Ongeldige invoer
 22. Postcode:
  Ongeldige invoer
 23. Plaats:
  Ongeldige invoer
 24. Welke soort olie wil je?
  Ongeldige invoer
 25. Welke massagetafel wil je?
  Ongeldige invoer
 26. Ik ga akkoord met:


  Ongeldige invoer
 27. Ik wil antwoord per:(*)


  Ongeldige invoer
 28. Ongeldige invoer
 29. Nog niet aangevinkt
© 2019 Romano Sandee