Tropenrooster 2018

Gedurende de zomerperiode (of warme periode) in 2018 is massagepraktijk Romano Sandee elke zaterdagavond geopend. Echter ommwille de veiligheid en de zorg van het lichaam noodzakelijk het tropenrooster aan te houden. Net als voorgaande jaren zal deze worden toegepast op de buitentemperatuur.

 

In het tropenrooster word onderscheid gemaakt tussen de massages langzamer uitvoeren of wanneer deze helemaal niet meer word uitgevoerd in mijn praktijk. Op warme dagen probeer ik je wanneer de massage geen doorgang kan vinden, tijdig te informeren. Dit zal ten laatste gedaan worden op de avond voor de massage dat ik je per e-mail hierover informeer. Houd dus altijd je mailbox in de gaten! Bij geen bericht gaat de massage door zoals je deze hebt ingeboekt.

De temperatuur van vandaag

Weersverwachting
Groningen
Ga naar weeronline.nl

Massage:

Massage langzamer:

Geen massage meer:

Ontspannende massage

22 °C

27 °C

Klachtgerichte massage

20 °C

24 °C

Klassieke massage

23 °C / 20 °C*

27 ° C / 24 °C*

Sportmassage

23 °C / 20 °C*

27 ° C / 24 °C*

Bamboe massage

 

24 °C

Hotstone Massage

 

22 °C

Cupping Therapie / Fibrocupping / Cellulite cupping behandeling

23 °C

27 °C

Hot Soap Massage

23 °C

27 °C

Hot Chocolate Massage

 

22 °C

Stoelmassage

20 °C

24 °C

Lomi Lomi Massage

22 °C

25 °C

Zwangerschapsmassage

23 °C

25 °C

Kindermassage

23 °C

28 °C

Fibromassage

20 °C

24 °C

IJsbollen massage

23 °C

30 °C

Voetreflexmassage

23 °C

27 °C

Guasha Massage

20 °C

24 °C

Romano Massage®

20 °C

24 °C

Fibro Stoelmassage

20 °C

24 °C

Warme Honing Massage

 

22 °C

Workshop Liefdevol masseren

22 °C

27 °

Andere workshops en cursussen

20 °C

27 °C

* De hoogste temperatuur geldt bij een massage van ontspannende aard, de laagste temperatuur bij een massage van therapeutische aard.

Waarom bij hoge temperaturen geen massage meer?

Ik krijg met regelmaat de vraag waarom er bij hogere temperaturen geen massage meer word gegeven. Dit is een tweedelige reden. Wat het belangrijkste is, is dat ik geen veilige behandeling of massage kan garanderen. Bij hogere temperaturen gebeuren er allerlei fysiologische reacties in het lichaam. Allereerst merk je al aan jezelf dat je lichaam je steeds koel wil houden door te gaan zweten en zo alle warmte uit het lichaam te halen. Daarbij moet het lichaam al (extra) hard werken en is in die zin dan ook zeker al een belasting van het lichaam. Daarnaast verwijden de bloedvaten, waar ook risico's aan zitten. Zo kunnen er gemakkelijker blauwe plekken ontstaan en kan door stuwing (door de massage) het lichaam anders reageren dan normaal. Zo komt er vaker hoofdpijn voor, maar ook vaker missselijkheid dan wanneer de temperaturen goed zijn. Het lichaam moet bij warme temperaturen al harder werken. Het is daarbij niet verantwoord om nog meer druk te leggen op de lichamelijke processen door daarbij (bewust) een massage te geven waardoor het lichaam wederom harder moet werken om de massage te verwerken. In een uiterst geval kan deze extra belasting leiden tot een hitte beroerte. 

Daarnaast is het voor mij als masseur bij hoge temperaturen ook een (hoge) belasting van mijn eigen lichaam. Het is voor mijn eigen lichaam dus een extra belasting waardoor ik zelf ook niet het maximale kan presteren zoals je van mij mag verwachten. Ik moet bij hogere temperaturen ook zelf tussendoor meer drinken, waardoor er -helaas- wat massagetijd verloren gaat. Boven de 27 graden Celsius zal ik dan ook de massagepraktijk sluiten, met uitzondering van de ontspannende voetmassage en de ijsbollen gezichtsmassage, deze worden nog gegeven tot 30 graden Celsius. Bij temperaturen hoger dan 30 graden Celsius sluit de massagepraktijk.