Zestig uur massage voor goed doel

Groningen, 13 september 2011 - Masseur Romano Sandee gaat vanaf 25 november 10.00 uur tot 27 november 22.00 uur zestig uur achtereen masseren. Hiermee wil Romano aandacht vragen voor de aandoening fibromyalgie, in de volksmond ook wel spierreuma genoemd. De massagemarathon is tevens een wereldrecordpoging. De marathon zal plaatsvinden in een speciale touringcar op de Vismarkt in Groningen. 

De wereldrecordpoging zal van start gaan met Emile Ratelband. Hij zal als eerste persoon een stoelmassage krijgen. Na Ratelband zal masseur Romano Sandee nog vele massages geven aan bekende en minder bekende Nederlanders. Het huidige record staat op naam van de Amerikaan Costa John. Om dit te verbreken zal in totaal minimaal vijftig uur achterelkaar gemasseerd moeten worden.  De wereldrecordpoging wordt erkend door de organisatie World Records Academy. Er is plek voor 72 mensen die elk een massage krijgen van dertig tot negentig minuten, afhankelijk van hun eigen keuze. 

Via de website www.RomanoSandee.nl kunnen belangstellenden zich aanmelden voor de wereldrecordpoging. Voor de massage wordt een donatie verwacht vanaf  vijftien euro. De opbrengsten komen ten goede aan de patiëntenvereniging fibromyalgie.

© 2021 Romano Sandee