Tweurtocht 2.0 - Een speurtocht via social media - spannender dan ooit tevoren

De tweede editie van de Tweurtocht, de twitter speurtocht, word spannender dan ooit tevoren. Dit keer moet er worden gezocht naar vijf geheime locaties in de stad Utrecht. Aan de hand van hints die verspreid worden via Twitter.com, kunnen deelnemers de verschillende locaties vinden.

De hints, die bestaan uit kennis van Utrecht, maar ook de geschiedenis van Utrecht zullen het mogelijk maken om de locaties te achterhalen. Tevens word er ook bij de hints gebruik gemaakt van een GPS code van de verschillende locaties. Op locatie 5 zal een webcam staan die live in verbinding staat met de website www.tweurtocht.nl. Daarnaast hebben we het mogelijk gemaakt dat deelnemers op plaatsen mogen komen waar het normaliter niet toegankelijk voor is. Het doel is om mensen meer te laten bewegen en te laten zien hoe goed het openbaar vervoer is in Nederland. 

Mensen kunnen deelnemen door zich te melden op locatie 1. Hier word de deelnemer geregistreerd om vervolgens de andere locaties te gaan bezoeken. Vervolgens sponsort vervoersbedrijf GVU de eerste 50 deelnemers een dagkaart. De winnaar is degene die het snelst erover doet om alle locaties te bezoeken. Op de website www.tweurtocht.nl is tevens te zien waar alle deelnemers zijn geweest en hoe laat de persoon is gestart op locatie 1. Via www.twitter.com/tweurtocht zijn de hints te volgen.