Nieuwe oefenmaterialen bij de massage

Sinds afgelopen week zijn er nieuwe oefen materialen in gebruik genomen. Het gaat hier dan om speciale oefen materialen die bedoeld zijn om bepaalde gewrichten of spieren te trainen om sterker te worden en de belastbaarheid te vergroten. Ons lichaam is namelijk net een weegschaal; je hebt een belastbaarheid (wat je aan kan) en de belasting (wat je dagelijks doet aan belastbaarheid). Deze weegschaal moet precies in balans zijn om de spieren, pezen en banden in het lichaam in goede conditie te houden. 
Wanneer je te veel belasting vraagt, zullen de spieren, pezen en/of banden overbelast raken. Bij een te lage belasting blijven de spieren, pezen en/of banden onderontwikkeld en kan zelfs wat weefsel worden afgebroken. De klachten van overbelasting zullen tegenwoordig steeds sneller ontstaan door gebruik te maken van de computer waarbij de houding van groot belang speelt. Ik ben er dan ook van overtuigt dat de nieuwe oefen materialen voor veel mensen een uitkomst zullen zijn. 
 
Hiervoor is de Gripmaster aangeschaft. Dit apparaatje heb ik in 2 gewichten, de 2,2 kilo en de 3,2 kilo. Voordeel van de Gripmaster is dat je naast het duimgewricht (loopt van je pols naar je duim) in zijn geheel traint en de gewrichten en spiertjes van je vingers allen kunt trainen om de grip te verbeteren.
Daarnaast is de Powerball aangeschaft. Dit apparaatje traint de grip van de vingers maar is daarnaast door verschillende oefeningen ook de polsgewrichten te trainen, de onderarmen, biceps en triceps. De oefenmaterialen zijn te leen wanneer je op een massageavond komt en tegen betaling van € 15,- borg kun je deze materialen lenen voor maximaal 2 weken. De instructies voor de juiste oefeningen krijg je bij je afspraak voor de massage en eventueel waar nodig een functieonderzoek.
© 2021 Romano Sandee