Afwezigheid door verwachte operatie

Op 18 oktober 2011 is bij mij als masseur het syndroom van Klinefelter vast gesteld. Het syndroom, wat inhoud dat ik per cel een vrouwelijk chromosoom te veel heb, heeft gevolgen voor uiterlijke kenmerken, die vrouwelijker zijn, zoals borstvorming dat bij mij aanwezig is. Om deze reden heb ik in december een plastisch chirurg bezocht met de vraag of zij dit kunnen gaan verwijderen. Hiervoor moest een aanvraag gedaan worden bij de zorgverzekeraar. Deze aanvraag is inmiddels goedgekeurd en sta ik op de wachtlijst om operatief het borstweefsel te laten verwijderen. 

 

Op woensdag 15 juli zal voor mij de operatie gaan plaatsvinden. In week 28 worden er dus totaal géén massages gegeven meer. Dit zal duren tot en met 8 augustus 2012 dat er geen massages te boeken zijn. Echter: na deze periode zal weer geleidelijk de massages worden opgepakt. Dit houd in dat volgens een onderstaande opzettabel zal worden gewerkt.

Na de periode van drie weken word het masseren door mij langzaam weer opgepakt, dit zal in het reserveersysteem van keer tot keer bekeken worden. Allereerst zal de woensdagavond weer open gaan, omdat deze avond veelal de vaste klanten kent die dan komen. Vervolgens zal de beschikbaarheid op de volgende wijze worden uitgebreid:

  1. Woensdagavond wederom open met een pauze van 30 minuten tussen 19.00 - 19.30 uur
  2. Vrijdagavond wederom open met een pauze van 30 minuten tussen 19.00 - 19.30 uur
  3. Pauzes op beide dagen eruit gehaald (zodat er 4 uur achtereen activiteit kan plaatsvinden)
  4. Donderdagavond wederom open
  5. Zaterdagmiddag wederom open
  6. Woensdagmiddag wederom open
  7. Vrijdagmiddag wederom open
  8. Dinsdagmiddag wederom open

Per keer zal worden bekeken hoe en in welke snelheid dit word uitgebreid. Dit kan ik helaas nog niet op voorhand zeggen, want ik kan alleen een goede massagebehandeling geven, wanneer ik mij ook goed voel, dus dat is voor mij de belangrijkste peilmeter. Het kan dus ook zijn, gedurende de herstelperiode, dat het een dag gewoon helemaal niet goed gaat, dan word er uiterlijk om 11.00 uur die dag je afspraak alsnog geannuleerd. Ik schat dat de totale herstelperiode vanaf de dag van de operatie ongeveer drie tot zes maanden in beslag neemt. 

Overigens over het syndroom van Klinefelter en alles wat het met mij doet, schrijf ik momenteel een boek "Ik en mijn Klinefelter", dat naar streven ergens in oktober dit jaar zou uitkomen. Daarnaast blog ik erbij op www.ikenmijnklinefelter.nl. Je kunt hier de inhoudelijke vorderingen volgen over alles wat ik meemaak rondom deze aandoening. Mocht je toch wel andere vragen hebben, twijfel dan niet om contact met mij op te nemen.