Tip van de Week: Massageolie

Ik krijg sinds het nieuwe seizoen zo nu en dan de vraag; welke massageolie is het beste? Deze week een stukje over de keuze van massageoliën en massageolie die ik gebruik tijdens de massageavonden.

De keuze voor de olie is geheel afhankelijk wat je zelf lekker vind. Wanneer je van plan ben om een massage thuis te houden, ruik dan altijd even aan de olie of de geur bij je past. Daarnaast werken verschillende aroma's verschillend op je humeur. Zo is het bekend dat lavendel vooral rust geeft en dat bijvoorbeeld citroen activerend werkt en je daar vrolijk van word. En van rozenolie is bijvoorbeeld bekend dat grove poriën kunnen verkleinen. De keuze van de olie is dus ook afhankelijk van wat het doel is en hoe je stemming is. Tijdens de massageavonden word bijvoorbeeld ook bijgehouden welke olie het meest gebruikt word. Dit is vooral lavendel. Een enkele keer is de rozenolie gebruikt en een enkele keer citroenolie (ook wel sportolie genoemd). Van de lavendel olie word hoofdzakelijk gekozen voor het merk Volatile. Deze vinden mensen zelf prettiger ruiken en dat is ook wat bij mensen past.
Naast de geur is het ook belangrijk om te kijken naar de smeerbaarheid van de olie. Zo is bijvoorbeeld een neutrale witte olie minder goed smeerbaar dan een olie van Volatile. Ook zie je bij Kneipp een minder goede smeerbaarheid. Maar dit heeft voornamelijk te maken met de vorm van het flesje. Dit is dan ook erg belangrijk als je thuis gaat masseren; is de verpakking praktisch? Zo moet je bij de flesjes van Kneipp, die er welliswaar luxe uit zien, eeuwenlang wachten voordat je voldoende massageolie hebt om bijvoorbeeld de gehele rug te voorzien van massageolie. Bij Nivea (neutrale olie) en Volatile is het bijvoorbeeld wel mogelijk om in 1 maal grotere hoeveelheden olie te gebruiken zonder al te lang te wachten. Dit heeft ook als voordeel bij jouw massage dat je langer kunt genieten van de feitelijke massage en niet hoeft te wachten totdat er voldoende olie is om op de gewenste lichaamsdelen te masseren.
© 2021 Romano Sandee