Masseur Romano Sandee

Sinds december 2009 is masseur Romano Sandee bezig met verschillende vormen van massage. Hij begon zijn loopbaan als masseur met de opleiding Sportmassage. Na de opleiding sportmasseur heb ik tal van opleidingen gevolgd die ertoe hebben geleid dat ik nu een ruim twintig vormen van massage kan aanbieden. Het aantal zichtbare massages is echter in de loop van de tijd sterk gereduceerd, omdat ik ervoer dat mensen meer keuzestress hadden van de vele opties. Ik wist op dat moment nog niet of het goed ging lopen, dus ik besloot te starten bij buurtcentrum Oranjewijk waar ik een kleine ruimte huurde om massages aan te bieden.

Geschiedenis Massagepraktijk Romano Sandee

Anno 2010 is de markt van massage veel sneller gegroeid en kon ik het volgende stapje gaan nemen in mijn plan om te groeien. Daarom ben ik in april 2010 verhuisd naar de locatie aan de Praediniussingel. Op deze nieuwe locatie kreeg het een professionelere uitstraling en werkte ik op 2 dagen per week waar ook het aantal massages zijn toegenomen. In het jaar 2010 zijn er maar liefst 12 verschillende massages bij gekomen. Hierdoor werd de ruimte op de Praediniussingel al snel te klein, want elke massage heeft ook weer specifieke atributen nodig. Ik besloot vanaf mei 2011 de massages aan huis te geven, zodat er meer ruimte is voor verschillende atributen, maar eveneens meer ruimte om mensen te plaatsen voor een massage. Daarnaast is masseur Romano Sandee ook zijn eigen massages gaan ontwikkelen. Zo ontwikkelde ik in 2010 de ontspannende Romano Massage®, maar deze is weer gestopt in 2017 door te weinig animo voor de massagevorm. In 2019 is Romano Sandee gaan samenwonen in Meeden (dorp zo'n 35 km ten oosten van de stad Groningen) en heeft daar geen eigen ruimte voor een massagepraktijk. Om deze reden bezoekt Romano Sandee de cliënten thuis of op een andere locatie wanneer mensen ergens verblijven (bv. een bungalow) voor de massages en massageworkshops.

Duidelijkheid

Romano Sandee vindt duidelijkheid een belangrijk aspect. Deze duidelijkheid vertaald zich direct op deze website, maar is tevens direct op te merken tijdens je afspraak. Bij klachtgerichte massages weet je altijd goed waar je aan toe bent. Romano Sandee is specialist in schouder- en nekklachten. Ook voor hoofdpijnklachten ben je bij Romano aan het juiste adres. Tijdens je afspraak word niet om een klacht die zich fysiek uit (in de vorm van spierspanning of knopen) heen gedraaid, maar direct behandeld. Heb je toch een ontspanningsmassage geboekt, maar is er een fysieke klacht aanwezig? Dan word deze klacht eerst behandeld na overleg met de cliënt. Het emotioneel welbevinden kan alleen tot ontspanning leiden, als het lichaam ook ontspannen is. Alle massages, of deze nu klachtgericht zijn of niet, zullen ontspannend worden afgesloten, zodat je ook nog even de rust vindt tijdens een massage. 

Wereldrecordhouder

Masseur Romano Sandee houdt naast massage ook van een uitdaging. Deze ging Romano aan op 4 en 5 juni 2010. In een 24-uur durende marathon massage heeft Romano Sandee het wereldrecord stoelmassage neergezet, dat erkent word door de World Records Academy. Tijdens de massagemarathon hebben 141 mensen een stoelmassage gehad, variërend tussen de 3 en 60 minuten. Tot op de dag van vandaag heeft niemand het wereldrecord verbroken.

Aandacht voor minima

Logo Stichting Massage Community JPG

Romano Sandee heeft altijd aandacht gehad voor mensen met een minimum inkomen die een massage nodig zijn. Zij kunnen dit niet financieel veroorloven, daarom bedacht hij de Bank der Wederdiensten. De opzet van de Bank der Wederdiensten was dat de ander een dienst leverde aan de massagepraktijk en in ruil voor deze dienst kreeg de cliënt een massage terug. Dit leidde ertoe dat de maximale capaciteit van de Bank der Wederdiensten al enkele jaren vol was. Daarom is vanaf 2017 de Stichting Massage Community opgericht, waarbij minima tegen een een laag tarief een massage kunnen afnemen. Een massage wordt helaas vaak gezien als een vorm van luxe. Echter in de hedendaagse maatschappij is het niet langer een luxe, maar een noodzakelijk kwaad om spieren soepel te houden en de mobiliteit te behouden. Stichting Massage Community sluit in het format zoals deze stond af op 19 november 2019. De stichting word in slaap gezet en er word gekeken wat we hier nog mee zouden willen doen in de toekomst. Sinds 2022 is de stichting, mede als gevolg van de aanhoudende crises in Nederland, opgeheven.

 

Massagepraktijk Romano Sandee hedendaags

Romano Sandee werkt naast zijn eigen massagepraktijk ook nog in loondienst als verzorgende IG in de thuiszorg en is ook als zelfstandige hiervoor in te huren (bv. via een PGB). Vanaf september 2020 gaat Romano echter doorleren tot verpleegkundige. Romano vindt de zorg in combinatie van de massagepraktijk een fijne combinatie en zet daarom ook sterk in op zelfredzaamheid van cliënten. Dit zet zich ook door in het beleid van de massagepraktijk. Zo krijg je waar mogelijk adviezen om je volgende bezoek zo lang mogelijk uit te kunnen stellen en je eigen zelfredzaamheid te vergroten. Het is mogelijk om persoonlijke instructies te krijgen om bepaalde spieren soepel(er) te houden waardoor je volgende bezoek uitgesteld kan worden. Daarnaast is het mogelijk om een workshop op maat te krijgen zodat je jezelf of door je partner een massage gegeven kan worden welke de termijn tussen bezoek 1 en bezoek 2 kan verlengen. Dit kan bijvoorbeeld binnen de workshop Leer masseren. Het heeft de bedoeling om de werkzaamheden in de zorg te blijven combineren met de massagepraktijk voor nu en in de toekomst. De tijden die beschikbaar staan in het online reserveersysteem zijn dan ook afgestemd op mijn werkrooster. Wanneer je verder vooruit een afspraak wil maken, kan ik optioneel vrij vragen van mijn werkgever. Wel word er in zo'n geval een aanbetaling gevraagd. De datum moet dan wel tenminste 3 maanden in de toekomst liggen.