Guasha massage

Guasha massage bij massagepraktijk Romano Sandee te Groningen

De Guasha massage is een traditionele massage uit China die al voor het begin van onze jaartelling toegepast werd om klachten te behandelen die door de afvalstoffen veroorzaakt worden. Guasha staat letterlijk voor “de ziekte uit het lichaam schrapen”, wat dus ook gebeurt bij deze techniek. Door het schrapen met een jadesteen worden afvalstoffen beter afgevoerd en wordt de ziekte bestreden. De behandeling vindt plaats op de massagestoel of -tafel op de blote huid. Waar nodig zal de massage ook uitgevoerd kunnen worden met de handen, in plaats van de jadesteen.

Inhoud Guasha massage

Tijdens de Guasha massage wordt de negatieve Chi (energie) uit het lichaam geschraapt met een jadesteen. Deze steen is volgens de Chinese leer geneeskrachtig. Met de steen schraap je over het lichaam. Op plaatsen waar afvalstoffen of blokkades zitten, wordt de huid rood en verschijnen er rode tot zwarte vlekken die we Sha noemen. Ze lijken op bloeduitstortingen. Hierbij geldt: hoe donkerder de huid wordt, hoe meer afvalstoffen het lichaam verlaten en hoe ouder de blokkades zijn. De bloeduitstortingen verdwijnen vanzelf weer na 3 tot 7 dagen.

Gericht op bestrijden van klachten

De Guashamassage kan worden toegepast bij ziekten of klachten als:

 • Hoofdpijn
 • Nekklachten
 • Schouderklachten
 • Tennisarm
 • Gewrichtspijn
 • Rugpijn
 • Kuitkrampen
 • Reumatische pijn
 • RSI- klachten
 • Spijsverteringsklachten
 • Slapeloosheid
 • Allergie

Een volledige behandeling met Guashamassage duurt 60 minuten. Echter, voor het behandelen van gerichte klachten kan 30 of 45 minuten ook voldoende werken. De behandeling is niet pijnlijk, maar kan zeker gevoelig zijn. Ook in de dagen erna kan het behandelde gebied gevoelig zijn. Na ongeveer twee weken kan de behandeling opnieuw plaatsvinden. Naarmate er meer behandelingen hebben plaatsgevonden, zal er ook meer positieve Chi gaan stromen en dit zal de rode vlekken sneller doen verdwijnen. Wanneer je onder druk gevoelig reageert, is het wellicht beter om voor een andere techniek te kiezen uit de Chinese geneeskunde. Hierin kan Cupping massagetherapie een uitkomst bieden, die de huid, bindweefsel en spierweefsel optrekken én dus minder druk op de (pijnlijke) spieren heeft.

Mogelijke reactie op de Guashamassage

Naar aanleiding van de behandeling kan het lichaam reacties geven als vermoeidheid, juist meer energie krijgen, jeuk, tintelingen, blauwe plekken en het gevoel dat er een last van je schouders gaat. Er komen veel afvalstoffen vrij. Het is dan ook essentieel om veel te drinken na deze behandeling, om zo de afvalstoffen af te voeren.

guasha MASSAGE BOEKEN?

De Guasha massage is een massage die niet vaak geboekt wordt. Wil je deze massage boeken? Reserveer dan in het online reserveersysteem de "Klachtgerichte massage" en vermeld dan expliciet dat je kiest voor de Guasha massage. Dan zorg ik dat de juiste attributen klaar liggen. Je kan ook een e-mail sturen via het contactformulier

Let op! Boek bij de eerste keer therapeutische massage altijd tenminste 60 minuten of "1e behandeling therapeutische massage" welke bijna bovenaan de lijst staan van de diensten. De tijd van 60 minuten is bij de eerste keer écht nodig om een goed beeld te krijgen van je spierklachten, wensen en verwachtingen. Bovendien is de ervaring dat er na de eerste keer veel tijd word besteed aan tips en begeleiding na de massage waardoor de mobiliteit en zelfredzaamheid door eigen inspanningen kunnen worden vergroot. Tevens vraagt de eerste keer extra tijd van de rapportage. Wanneer je korter boekt dan 60 minuten de eerste keer, zal er wel voor 60 minuten in rekening worden gebracht, gezien de afspraak dan toch uitloopt.

© 2019 Romano Sandee