Cellulitemassage

Afslankmassage bij massagepraktijk Romano Sandee te Groningen

De cellulitemassage is een stevige massagevorm waarbij een speciale techniek wordt toegepast om een figuurcorrectie te doen zonder medische ingrepen. Door middel van deze technieken wordt de huid strakker, gladder en slanker. Hiermee is deze massagevorm een betaalbaar alternatief voor de bekende liposuctie. Na afloop van deze massage voelen veel mensen zich vaak energieker. De massagevorm is zeer geschikt voor het bestrijden van cellulite. Doordat de huid strakker wordt, vermindert de cellulite of deze verdwijnt zelfs helemaal.

Effecten cellulitemassage

Echter, dit effect is pas zichtbaar na circa 8 tot 12 behandelingen. Om goed resultaat te krijgen is er een speciale kuur van 10 behandelingen. Tijdens de eerste behandeling staat vooral de voorbereiding centraal; je krijgt hierbij een kort gesprek over wat je tijdens de behandeling te wachten staat. Daarnaast zal er een start worden gemaakt met de afslankmassage. Na afloop kun je water uit de watercooler halen om de afvalstoffen die vrijgekomen zijn tijdens de massage af te voeren. Een week later zal de tweede afspraak plaatsvinden en hierbij zal de afslankmassage worden herhaald.
Vanaf de derde afspraak wordt er twee keer per week een afspraak gemaakt om het afslankproces te versnellen. Na zes weken is deze kuur klaar en kun je deze eventueel uitbreiden met nog een paar extra afspraken of je kunt ervoor kiezen om een nieuwe zone aan te pakken. Het advies is namelijk om maximaal één zone per kuur aan te pakken, juist omdat dit een speciale massagetherapie is. Om deze reden wordt er ook niet langer dan 30 minuten gemasseerd per afspraak. Bij sommige zones kan het zelfs nog korter zijn omdat de omvang van de zone niet groot is.
Meer informatie

Bijwerkingen cellulitemassage

Let op! Deze massage valt niet onder de ontspanningsmassage en is echt een massagetherapie. De massage werkt namelijk diep tot in het bindweefsel en is dus een stevige massage. Tijdens de massage kan dit pijnlijk of gevoelig aanvoelen. Tevens is het mogelijk (komt zelden voor) dat je je tijdens de massage misselijk voelt of hoofdpijn kan krijgen. Dit komt doordat deze vorm van massage je lichaam opnieuw vormt in de structuren van vet- en vochtopslag.
Deze "bijwerkingen" zijn na afloop van de massage weer over. Na afloop van de massage zijn de klachten verdwenen, wel kun je de dag na de massage nog wat spierpijn voelen. Dit is een teken van het herstel en herstructurering van de massage en komt doordat het bindweefsel een laag dieper ligt dan de spieren. De spieren herstellen weer van de spierpijn na de massage, net als na het sporten. Het is aanbevolen om op de dagen van deze massage de minimale hoeveelheid vocht te consumeren van 1,5 liter.

Let op! Boek bij de eerste keer therapeutische massage altijd tenminste 60 minuten of "1e behandeling therapeutische massage" welke bijna bovenaan de lijst staan van de diensten. De tijd van 60 minuten is bij de eerste keer écht nodig om een goed beeld te krijgen van je spierklachten, wensen en verwachtingen. Bovendien is de ervaring dat er na de eerste keer veel tijd word besteed aan tips en begeleiding na de massage waardoor de mobiliteit en zelfredzaamheid door eigen inspanningen kunnen worden vergroot. Tevens vraagt de eerste keer extra tijd van de rapportage. Wanneer je korter boekt dan 60 minuten de eerste keer, zal er wel voor 60 minuten in rekening worden gebracht, gezien de afspraak dan toch uitloopt.