Werkwijze APK

Je weet misschien niet helemaal welke massage bij je past, of waar je nu precies de klachten hebt zitten. Dan zou de APK voor je lichaam een goede benadering zijn. Daarnaast is het mogelijk dat je de APK voor je lichaam gebruikt om je eigen lichaam goed in vorm te houden. Dat is natuurlijk allemaal mogelijk. Voor de APK voor je lichaam wordt een relatief vaste werkwijze gebruikt.

 

Voor je afspraak

Voordat je in de praktijk komt voor de APK voor je lichaam, dien je eerst een afspraak te boeken via het online reserveersysteem. Hierbij kies je uiteindelijk voor de service APK voor het lichaam, die alleen voor 45 minuten of 1 uur te boeken is. In dit uur wordt minimaal één zone gecontroleerd. Dit is afhankelijk van hoeveel spanningen er in verschillende spieren gevonden worden en hoe deze spieren behandeld worden.

Op het moment dat je gereserveerd hebt en je bent nog niet eerder in de praktijk geweest, dan ontvang je later de vraag om je persoonlijk dossier in te vullen. Zo krijg ik een beeld van wie er naar de praktijk komt en van je medische achtergrondinformatie. Het wordt één keer aangeboden om dit van te voren te doen. Als je het niet van te voren invult, dan zal deze vragenlijst alsnog worden doorgenomen tijdens je afspraak. Dat gaat dan ten koste van je eigen (massage)tijd. Ook kun je ervoor kiezen geen persoonlijk dossier aan te maken, maar dan zul je hier een verklaring voor moeten tekenen, zoals op de webpagina aangegeven is.

 

Tijdens je afspraak

Voor de massage begint, vraag ik nog even kort waar je op dat moment klachten ervaart, zodat ik tijdens de APK daar wat meer nadruk op kan leggen. Daarnaast kan het zijn dat uit je persoonlijk dossier enkele vragen voor mij naar voren zijn gekomen, waar ik nog even naar doorvraag. Zeker wanneer je vrij recent nog onder behandeling bent geweest van een andere specialist, vraag ik hier altijd even naar.

Vervolgens ontkleed je je en kun je op de massagetafel plaats nemen. Het ondergoed blijft bij mij altijd aan, omdat ik niets wil met de intieme zones. Die zijn voor je partner bedoeld. Bij vrouwen maak ik de bh los op de tafel. Het is dan ook handig als je als vrouw hier rekening mee houdt, dus dat de sluiting van de bh zich ook op de achterkant van de bh bevindt.

Spier voor spier wordt de spierspanning gecontroleerd. Ook wordt er gecontroleerd of en in welke mate er mogelijk knopen aanwezig zijn. De APK voor je lichaam wordt volgens een vaste methode en gestructureerd uitgevoerd. Vervolgens, waar mogelijk, zullen de "knelpunten" worden losgemaakt. Dit kan dan ook mogelijk gevoelig zijn, maar het heeft als doel dat je je na afloop beter gaat voelen. 

Na de massage wordt nog kort ontspannend gemasseerd op de behandelde gebieden. Dit omdat ik het niet leuk zou vinden dat ik je een hele tijd flink aanpak, maar vervolgens met alle spanning die ook ontstaan is de praktijk laat verlaten. Daarom sluit ik al mijn massages altijd af met in elk geval een paar minuten ontspannende massage. 

Indien het mogelijk is, ontvang je ook nog een (kort) advies ter verbetering van je situatie en een advies hoe je verder zou kunnen gaan na deze APK. Ik adviseer in het algemeen altijd om even een week later terug te komen voor een massage van 45 minuten, afhankelijk van wat er gedaan is aan herstel.

 

Na je afspraak

Het is belangrijk om na je afspraak niet al te veel meer te plannen. Je wordt over het algemeen een uur vrij stevig onder handen genomen en dat betekent ook dat er veel in je lichaam gebeurt. Je moet het eigenlijk vergelijken met een uur heel erg intensief sporten om te kunnen vergelijken wat er in je lichaam gebeurt. Het is dan ook raadzaam om met name ná de massage voldoende vocht te consumeren en gedurende de dag minimaal 1,5 tot 2 liter vocht te drinken. Bij voorkeur geen caffeïnehoudende dranken, omdat dit de vochtbalans negatief beïnvloedt. Het kan tevens zo zijn dat je, net als bij gewoon sporten, 2 tot 3 dagen na de massage spierpijn ervaart.

Voor je persoonlijk dossier wordt na de massage altijd beschreven welke spieren zijn behandeld. Ook vind ik het altijd prettig dat je het mij nog even laat weten wanneer je het gevoel hebt dat de klachten over zijn. Dit kan dan ook in jouw persoonlijk dossier worden opgenomen.