Workshop liefdevol masseren

Heb je altijd al eens een goede massage van je partner gewild? Of wil je toch leren hoe je die stressknobbels bij je partner effectiever kunt masseren? Dan is de workshop Liefdevolle massage de uitkomst. Tijdens deze workshop, die één op één gegeven word, leer je de fijne kneepjes van massage en word je direct bijgestuurd.

Workshop Liefdevolle massage

De workshop Liefdevolle massage word altijd op maat gegeven. Dit betekent ook dat vooraf voor mij onduidelijk is welke massagegrepen ik je ga leren en ook dat er geen handleiding bij gegeven word. Je bent natuurlijk wel geheel vrij om notities te maken of wanneer je beschikt over een videocamera met statief, deze mee te brengen, zodat je in alle rust het thuis kunt terug kijken. Tijdens de workshop leer je specifiek een massage te geven bij je partner. Heeft iemand vaak last van schouderklachten of een slechte onderrug? Dan leer je daar specifieke massagegerepen op. Dat is welliswaar op het moment van de massage niet altijd even liefdevol en aardig, maar jij of je partner heeft dan tenminste op langere termijn wel wat aan de massage, waardoor het wél een liefdevolle massage is. 

Er worden tijdens de workshop verschillende massagetechnieken gecombineerd, om zo een workshop samen te stellen die op maat is gemaakt. De workshop is zowel voor mensen die nog nooit een workshop massage hebben gevolgd (en volgens eigen zeggen "maar wat doen") als mensen die al reeds massage ervaring hebben opgedaan. De workshop Liefdevolle massage word uitsluitend in het Nederlands gegeven. Wanneer je anderstallig bent, zal je zelf zorg moeten dragen aan een tolk die de uitleg kan vertalen.

De massagetechnieken

Tijdens deze workshop leer je elkaar masseren via verschillende massagetechnieken. De massagetechnieken die tijdens de workshop met name toegepast worden, komen voort uit de klassieke massage en de sportmassage. Daarnaast worden aan de hand van de situatie en de persoon die de massage krijgt verschillende massagetechnieken uitgebreid, zoals shiatsu (drukpuntenmassage) en de hawaiiaanse Lomi Lomi Massage. Afhankelijk van de lengte van je massageworkshop, word dit ook nog wel uitgebreid met guasha massage en voetreflexologie. Op deze manier krijg je de meest passende massagetechnieken mee naar huis die voor jouw en je partner van toepassing zijn.

De workshops Liefdevolle massage

De workshops Liefdevolle massage zijn verkrijgbaar in verschillende tijdseenheden. Het word ook uitgedrukt in tijdseenheden, omdat het uiteindelijk je eigen keuze is op welk deel van het lichaam je de workshop wil hebben. De deelmassage word bij de variant van 60 of 90 minuten, altijd vrijwel uitgevoerd op de combinatie rug, schouders en nek, simpelweg omdat daar vaak de meeste winst te behalen is. Maar het is natuurlijk ook mogelijk om de benen grondig te leren masseren. De workshops die aangeboden worden zijn:

 

 

Klantenreacties

"De workshop Liefdevol Masseren was leerzaam. We konden van tevoren zelf aangeven welke technieken we wilden aanleren. Je leert je partner op een verantwoorde wijze masseren."

Tamara, 26 jaar uit Den Helder

 

© 2019 Romano Sandee