Workshop Hotstone massage

De workshop Hotstone massage wordt in de massagepraktijk één op één gegeven, waardoor je de massagetechniek goed onder de knie krijgt. Je kunt daarbij kiezen om zelf een model mee te nemen of je kunt kiezen voor een model van massagepraktijk Romano Sandee.

Inhoud workshop

Het masseren met stenen is al eeuwenoud. Al zolang er mensen op aarde wonen, worden stenen gebruikt als hulpmiddel en om jezelf mee op te warmen. Zo werden er vroeger stenen bij vuur gelegd en vervolgens gebruikt om in een andere ruimte om deze te verwarmen. Bij de Hotstone massage maken we gebruik van speciale afgevlakte stenen (die daardoor makkelijk op een plaats blijven liggen) waarmee je een massage geeft die gecombineerd wordt met de klassieke en sportmassage.

Tijdens de workshop worden de volgende gebieden behandeld:
- Rug
- Schouders en nek
- Armen en handen
- Benen en voeten

Contra-indicaties

De Hotstone massage heeft verschillende contra-indicaties. De massage mag absoluut niet gegeven worden als:
- de cliënt een hoge bloeddruk heeft en/of bètablokkers gebruikt;
- de cliënt trombose heeft;
- de cliënt een ontsteking heeft, een ontstekingsremmer gebruikt of in de vier weken voorafgaand de massage een antibioticum heeftgebruikt;
- de cliënt vijf dagen voorafgaand de massage koorts of griep heeft gehad;
- de buitentemperatuur hoger is dan 22 graden.

Duur van de workshop

De workshop duurt tussen de 1,5 uur tot 2 uur. De lengte van deze workshop hangt samen met de snelheid waarop je de massagegrepen onder de knie krijgt en de eventuele vragen die je zelf tijdens de workshop stelt.

Bijzonderheden

De workshop is exclusief de aanschaf van de materialen. Om de massage met hotstones thuis of in je praktijk uit te voeren, zul je zelf materialen moeten kopen Dat zijn dan een hotstone heater en de hotstones.