Workshop Massage bij Multiple Sclerose (MS)

Zorgvragers met Multiple Sclerose (MS) kunnen verschillende klachten ervaren. Eén van de meest gehoorde klachten zijn de spasmen. Daarnaast komen er o.a. slaapproblemen, chronische vermoeidheid en dwangstanden voor. Deze workshop richt zich op verzorgenden en verpleegkundigen die binnen hun werkzaamheden complementaire zorg toepassen en binnen de interventies meer willen leren over specifieke toepassing bij MS. De workshop bestaat uit zowel een theoretisch deel als een praktisch deel waarin je op elkaar oefent. 

Inhoud workshop

  • Wat is MS en wat zij de meest voorkomende klachten?
  • Welke vormen van MS zijn er bekend?
  • Met welke behandelaars kan de zorgvrager te maken hebben?
  • Hoe werkt het normaal bij een gezonde spier?
  • Hoe komt er hoger spierspanning en hoe kan dit opgelost worden?
  • Anatomie van de benen en voeten
  • Vaktermen uit de massage
  • Interventie massage gericht op slaapbevordering
  • Interventie massage gericht op spierspasmen
  • Interventie passieve rek

Wat weet en kun je na de workshop?

Na deze workshop kun je gericht in het zorgplan opnemen hoe de invulling van massage eruit komt te zien bij de zorgvrager. Je kunt uitleggen hoe spierspanning ontstaat en hoe de interventie werkt om de spierspanning te verminderen. Je bent in staat om middels de toegepaste interventies op een effectievere manier dan alleen het doorbewegen zoals nu vaak gebeurd bij onder andere dwangstanden. Je kunt met de interventies samen een totale interventie geven van 30 tot 45 minuten bij volledig uitvoeren.

Waar en wanneer?

Deze workshop kan via het online reserveerstysteem één op één gegeven worden (privéworkshop). Je verzorgt dan zelf een massage model. De privéworkshop duurt ongeveer 3 uur.

Naast de privéworkshop word een aantal keer per jaar de training in groepsverband gehouden bij ZINN locatie De Burcht in Hoogezand. De training in groepsverband word gegeven aan een groep van maximaal 10 cursisten.

In verband met het COVID-19 (Corona) virus is hier momenteel geen datum voor gepland, in afwachting van de ontwikkelingen rondom dit virus. Heb je wel interesse om hieraan del te nemen, stuur dan vooral een e-mail met je NAW-gegevens. Dan kan ik je persoonlijk op de hoogte houden voor een datum.

Investering

De investering bij een privéworkshop is € 160,- inclusief 21% btw, exclusief eventueel bijkomende reiskostenvergoeding (tijd en kilometers).

De investering in groepsverband is € 120,- per persoon inclusief 21% btw. 
Wanneer je student bent en je inkomen is aantoonbaar lager dan bijstandsniveau, dan is je investering € 90,- per persoon inclusief 21% btw.

© 2022 Romano Sandee