Veel gestelde vragen (FAQ)

Veel vragen worden regelmatig gesteld, daarom vind je hieronder de meest gestelde vragen met daarop het antwoord.

 

Kan ik gelijktijdig met iemand anders een massage krijgen?

Nee, dat is helaas niet mogelijk. Dit omdat mijn massagepraktijk aan huis plaatsvindt en ik altijd zelfstandig werkzaam ben. Het is wel mogelijk om bij een evenement of bij je thuis samen met andere masseurs te komen, aangezien ik wel beschik over een netwerk van andere masseurs. Grotere opdrachten worden bij voorkeur minimaal 3 weken van te voren doorgegeven.

Terug naar boven

Moet ik helemaal bloot?

Nee. Bij massagepraktijk Romano Sandee is het een huisregel dat het ondergoed aan blijft. Als masseur kan ik niets extra's betekenen voor deze zones als ik denk aan de spieren die zich aldaar bevinden. Bij mannen is gewenst dat ze een slip aanhouden. Bij vrouwen ook een slip en een bh. De bh wordt bij vrouwen op de massagetafel losgemaakt.
Wanneer je voor een rugmassage komt, dan hoef je alleen je rug te ontbloten. Zp houd je je benen warm, wat ten goede komt aan de ontspanning.

Terug naar boven

Ik vind het toch wat eng om mezelf bloot te geven. wat dan?

Het is natuurlijk reuzespannend om je bloot te geven. Zeker wanneer je dat niet gewend bent. Je kunt dan kiezen voor een stoelmassage. Dit is een massage op een speciaal ontworpen stoel waarbij je een massage krijgt over je kleding heen.
Je kunt ook met een massage beginnen, die verder van je af staat. Bijvoorbeeld bij de voetmassage hoef je alleen je sokken uit te doen. Wanneer je wat meer vertrouwd bent met mij als masseur, zou je ook andere massages kunnen gaan proberen, zoals een rugmassage, of een massage van de benen. Daarnaast kun je altijd een bekende van je meenemen die bij de behandeling aanwezig is. Ik heb geen grote praktijkruimte, dus ik heb ruimte om eventueel 1 iemand erbij te kunnen laten die op de stoel kan plaatsnemen.

Terug naar boven

Wordt de massage vergoed bij mijn zorgverzekering?

Nee. Ik heb hier bewust voor gekozen. Dit omdat de trend steeds meer is dat dit uit de zorgverzekering word gehaald bij de aanvullende pakketten. Bovendien wegen de kosten voor mij niet op tegen de potentiële opbrengsten.

Terug naar boven

Voor wie is een massage geschikt?

Iedereen is geschikt voor een massage, al gelden er soms speciale contra-indicaties waardoor een algehele massage, of een specifieke vorm massage minder geschikt is. Je kunt een massage bij mij reserveren vanaf de leeftijd van 4 jaar tot een leeftijd die nog onbepaald is. Daarnaast zijn er bij massagepraktijk Romano Sandee massages die specifiek bedoeld zijn voor bepaalde doelgroepen. Zo is er voor mensen met fibromyalgie de fibromassage® of fibrocupping en voor zwangere vrouwen heb ik de zwangerschapsmassage. Door een breed aanbod van een ruim 20 vormen van massage, kan er voor ieder wat wils geboden worden.
Wel gelden er bepaalde contra-indicaties, zoals trombose, ontstekingen (lokaal of algeheel) of een hoge bloeddruk (bijvoorbeeld bij massages met warmte) die ertoe kunnen leiden dat masseren onverstandig is of een bepaalde massage niet gegeven kan worden. Aangezien ik een breed aanbod van massages heb, is het verstandig om van te voren te informeren of je een massage mag en kunt hebben. Jouw eigen veiligheid en gezondheid staan immers voorop.

Terug naar boven

 

Ik kan helaas niet meer op een afspraak komen. Hoe annuleer ik de afspraak?

Bekijk de actuele regelingen rondom annuleren op de pagina Afspraak annuleren.

Terug naar boven

Ik wil graag een afspraak maken buiten de openingstijden omdat de tijden mij niet goed passen. Is dat mogelijk?

Het is helaas niet mogelijk om buiten de aangegeven tijden in het online reserveersysteem een afspraak te maken. De tijden zijn namelijk aangepast op mijn werkrooster. Wil je verder vooruit plannen (tenminste 3 maanden voorafgaand), neem dan contact met mij op. Dan kan ik hier afspraken over maken met mijn werkgever.

Terug naar boven

Welke massage past het beste bij mij?

Ik kan mij voorstellen dat je bij mijn aanbod, niet goed meer weet welke massage bij jou past. Je kan ten alle tijden altijd een massage boeken onder een ontspannende massage als je een oppervlakkige, zachte massagevorm zoekt of een klachtgerichte massage wanneer je een massage zoekt die wat dieper gaat en spiergericht is. Daarnaast kun je van de makkelijke online tool gebruik maken waarbij je aan de hand van enkele vragen erachter kan komen welke massagetechnieken bij jouw situatie passen.

Terug naar boven

 

Wat kost een massage bij jou?

Je vind mijn tarievenoverzicht op de webpagina Tarieven.

Terug naar boven

Kan ik ook een massage krijgen bij mij thuis?

Dit is zeker een mogelijkheid. Daar heb ik wel aparte tarieven voor opgesteld. Daarnaast word er mogelijk reistijd en een kilometervergoeding in rekening gebracht afhankelijk van de afstand.

Terug naar boven

Kan ik ook een cadeaubon krijgen of een massage cadeau doen?

Ja, dat is zeker mogelijk! Neem dan even contact met mij op waarbij je aangeeft voor wie het is en van welke waarde. Ik maak dan vervolgens een betaallink aan of je kunt het bedrag overschrijven via de bank. De bon kan dan verstuurd worden naar de ontvanger of naar jezelf. Geef dit van te voren ook aan. De bon is 5 jaar na de uitgiftedatum geldig.

Terug naar boven

Kan ik ook contant betalen bij massagepraktijk Romano Sandee?

Nee, per 1 december 2010 is dit niet meer mogelijk.

Terug naar boven

Kan ik pinnen bij massagepraktijk Romano Sandee?

Ja, dat is altijd mogelijk. Het is niet mogelijk om geld bij te pinnen.

Terug naar boven

Welke betalingsmogelijkheden heb ik nog meer bij massagepraktijk Romano Sandee?

Naast pinnen en het cadeaubonnen/cadeaukaarten, is het ook mogelijk om met je creditcard te betalen. Op dit moment worden drie creditcards geaccepteerd: Mastercard, VISA en American Express.

Terug naar boven

Met welke cadeaubonnen kan ik terecht bij massagepraktijk Romano Sandee?

Ik ben aangesloten bij de VVV cadeaubon, die je bij mij kunt verzilveren. Heb je een andere cadeaubon waar van oorsprong ik acceptant was, kan ik deze helaas niet meer declareren. Ik kan deze dan ook niet meer aannemen.

Terug naar boven

Ik ben opzoek naar een stageplaats. Kan ik bij massagepraktijk Romano Sandee stage lopen?

Dit is helaas niet mogelijk. Ik werk bij mensen thuis of bij mij in de praktijk en heb daarnaast te veel onregelmatigheden in het rooster. Ik vind dat ik op dat moment dan géén goede stageplaats heb. Daarnaast werk ik uitsluitend 1 op 1 met mensen, zodat de leeropbrengst te klein wordt wanneer een cliënt bezwaar maakt tegen het meelopen van een stagiaire.
Een alternatief voor een stage is het boeken van een massageworkshop. Je zorgt hierbij zelf voor een model waarop je leert masseren. Ook wanneer ja al (basis) massagekennis hebt opgedaan kan dit een prima manier zijn om nieuwe dingen erbij te leren. Kijk voor meer informatie hiervoor bij workshops en cursussen.

Terug naar boven