Beleid tarieven voor minima

minimabeleid

Massagepraktijk Romano Sandee is van mening dat het in principe voor een ieder mogelijk moet kunnen zijn om een massage te nemen, ook wanneer de financiële middelen minder toereikend zijn. Hierdoor is bijvoorbeeld de Stichting Massage Community ook ontstaan welke tot en met 2019 elke twee weken actief was en Romano Sandee de initiator van was. Omdat de stichting slapende is gezet, wordt er binnen mijn massagepraktijk als alternatief erop een actief minimabeleid gevoerd. Dit betekent dat wanneer je aan de voorwaarden voldoet, tegen een goedkoper tarief gebruik kunt maken van de massages. Op deze pagina vind je meer informatie hoe je als minima gebruik kan maken van de regeling voor minima.
Daarnaast biedt massagepraktijk Romano Sandee inwoners van de gemeente Midden-Groningen die onder het minimum tarief vallen de mogelijkheid om een massage te boeken via een voucher van het Meedoen Fonds, waarbij de gemeente uiteindelijk de betreffende massage financiert in plaats van de cliënt.

Wie beschouwd Romano Sandee als minima?

Wanneer je onder de minima valt, dan gaat het over een inkomen van maximaal € 1.1.00,- netto per maand voor een alleenstaande. Voor een meerpersoonshuishouden rekent Romano op een inkomen van maximaal € 1.700,- netto per maand. Ook kun je onder de minima vallen wanneer je een hoger inkomen hebt, maar onder bewind staat van een bewindvoerder. 

Het aanbod aan minima

Voor mensen met een minimum inkomen kun je voordeliger gebruik maken van een massage, mits je voldoet aan de voorwaarden. Omdat Massagepraktijk Romano Sandee op locatie werkt bij je thuis, moet je wel over voldoende ruimte beschikken om een massagetafel neer te kunnen zetten. De minimale ruimte die nodig is is 3,5 bij 2,5 meter.

Voor minima gelden de volgende tarieven:

 • 1 uur massage voor € 30,- (i.p.v. € 60,-)
 • De reistijdvergoeding is per 5 minuten afgerond € 1,50 (i.p.v. € 3,-)
 • De kilometervergoeding is € 0,25 per kilometer

Omdat de tarieven een heel stuk lager liggen, geldt er bij minima niet dat de eerste 10 km vrij liggen van reistijd- en kilometervergoeding zoals bij het reguliere tarief wel van toepassing is. Hieronder is ook een rekentool gemaakt om zo overzichtelijk te maken wat de kosten zullen zijn voor een massage.

Voorwaarden voor minima

Om gebruik te te kunnen maken van de speciale tarieven voor minima, moet je voldoen aan elk van de onderstaande voorwaarden. De voorwaarden zijn aanvullend op de algemene voorwaarden en de privacy disclaimer.

 • Deze regeling is alleen voor de massage bij je thuis en niet op een locatie. Dit omdat er op een locatie huur per uur moet worden betaald.
 • Je inkomen is niet hoger dan € 1.100,- netto per maand of als meerpersoonshuishouden niet hoger dan € 1.700,- netto per maand. Deze bedragen zijn exclusief de te ontvangen toeslagen zoals huur- en zorgtoeslag. Je kan een hoger inkomen hebben wanneer je onder bewind staat. In dit geval dien je dit aan te tonen met een uitkeringsspecificatie van de bewindvoerder. Kom je met een voucher van het Meedoen Fonds? Dan zijn bij het BWRI je inkomsten al gecontroleerd.
 • Je moet je inkomen aan kunnen tonen wil je gebruik maken van het minimabeleid. Dit kan middels een loonstrook, uitkeringsspecificatie of bankafschriften.
 • Massagepraktijk is gerechtigd om regelmatig (ten hoogste 3 keer per jaar) steeksproefsgewijs te controleren of je nog aan de voorwaarden van het inkomen voldoet.
 • Minima schrijven zich van tevoren in via deze link als cliënt, zodat het elektronisch patiëntendossier (EPD) alvorens de afspraak voor een deel klaargezet kan worden.
 • Om gebruik te maken van het voordeliger tarief, boekt de minima de massage in via het online reserveersysteem. Anders reserveren dan deze wijze betekent dat het reguliere tarief in rekening word gebracht.
 • De minimale afnametijd voor een massage is 45 minuten.
 • Massagepraktijk Romano Sandee verzorgd de massagetafel hoeslaken. De cliënt die onder het minimatarief valt verzorgd de handdoek voor over zich heen en materiaal om massageolie af te kunnen nemen, bv. een washandje of gastendoekje.
 • Wanneer misbruik word vermoedt kan het zo zijn dat de regeling word ontbonden bij de individuele cliënt. Bijvoorbeeld: wanneer gezien word dat de cliënt wel regelmatig (dure) aanschaffingen doet of bovengemiddeld vaak op vakantie gaat is het niet langer gerechtvaardigd om gebruik te kunnen maken van het minimatarief.

Rekentool tarief berekenen inclusief reiskosten

Berekening tarieven inclusief reiskostenVoor cliënten die onder het minima beleid vallen

Hoe lang wil je een massage?(*)

Invalid Input

Hoeveel kilometers en verwachtte reistijd is het met de auto naar jouw adres? Hierbij maak ik zelf gebruik van Google maps. Vul hieronder het aantal kilometers hiervoor in.

Het aantal hele kilometers uit Google maps is: (*)
Ongeldige invoer

Wat was de verwachtte reistijd in minuten?(*)
Ongeldige invoer

Totalen:

Subtotaal massage:
Invalid Input

Subtotaal kilometervergoeding:
Invalid Input

Subtotaal reistijd:
Invalid Input

Totale kosten: €
Invalid Input

E-mail adres:(*)
Please specify your email address.

 1. Snel contact

 2. Wat wil je doen?(*)
  Ongeldige invoer
 3. Naam(*)
  Geen naam ingevuld
 4. Telefoonnummer(*)
  Geen telefoonnummer ingevuld
 5. E-mailadres(*)
  Geen (geldig) e-mailadres ingevuld
 6. Indien de afspraak tot 48 uur voor aanvang word geannuleerd, ben je conform de algemene voorwaarden verplicht de massage te voldoen. Indien het een massage(workshop) is met een waarde van meer dan € 100,-, dient de afspraak tenminste 5 kalenderdagen voor aanvang geannuleerd te worden om dit kosteloos te kunnen doen. Het tijdstip van melden / klikken op verzenden is daarbij bindend.
 7. Wanneer en hoe laat was de geplande afspraak?
  Ongeldige invoer
 8. Je kunt online reserveren via het reserveersysteem. Het online reserveerysteem weergeeft de actuele beschikbaarheid binnen de openingstijden. Je kan tot 48 uur voor aanvang hier een reservering plaatsen.
 9. Wanneer online reserveren niet lukt, vul dan de onderstaande velden in. Dan plaats ik de afspraak voor je.

  Het is momenteel niet mogelijk om rechtstreeks telefonisch contact op te nemen i.v.m. de opleiding welke Romano momenteel volgt. Wil u graag telefonisch contact, vul dan het formulier in met het verzoek om terug te bellen.
 10. Ik kan me voorstellen dat het lastig kiezen is. Daarom is er een online keuzehulp gemaakt waarbij je aan de hand van verschillende vragen je een advies word aangereikt welke massage ik zou adviseren voor jou.
 11. Het is momenteel niet mogelijk om telefonisch te reserveren, daar Romano momenteel een opleiding volgt en hiervoor stage loopt. Wil je graag telefonisch contact? Verzoek dan om terug te bellen. Terugbellen word geprobeerd om binnen 3 dagen te doen in een tijdvak van 7.00 uur 's ochtends tot uiterlijk 22.00 uur 's avonds. Je mag in het verzoek voorkeuren aangeven, maar deze kunnen niet altijd gehonoreerd worden.

  Telefonisch reserveren voor buiten de tijden in het online reserveersysteem heeft momenteel geen nut: de tijden zijn afgestemd op het stagerooster en hierbuiten zijn geen mogelijkheden.
 12. Vul hieronder 3 data in dat je zou kunnen met daarbij een tijd. Wanneer het je niet uit maakt qua tijdstip, geef dan een tijdvak aan, bijv. middag. Dan krijg je een afspraakvoorstel daarop aangepast mits mijn persoonlijke agenda dit toelaat.
 13. Je kunt jezelf inschrijven als cliënt via deze webpagina.
 14. Je 1e voorkeur:(*)
  Ongeldige invoer
 15. Je 2e voorkeur:(*)
  Ongeldige invoer
 16. Je 3e voorkeur:
  Ongeldige invoer
 17. Welke duur van de massage wil je?(*)
  Ongeldige invoer
 18. Welke massage(workshop) zou je willen reserveren?(*)
  Ongeldige invoer
 19. Onderwerp:
  Ongeldige invoer
 20. Toelichting of vragen:(*)
  Ongeldige invoer
 21. Adres:
  Ongeldige invoer
 22. Postcode:
  Ongeldige invoer
 23. Plaats:
  Ongeldige invoer
 24. Welke soort olie wil je?
  Ongeldige invoer
 25. Welke massagetafel wil je?
  Ongeldige invoer
 26. Ik ga akkoord met:(*)


  Ongeldige invoer
 27. Ik wil antwoord per:(*)


  Ongeldige invoer
 28. Ongeldige invoer
 29. Nog niet aangevinkt

De beste etherische olie bij jouw klacht…

05-10-2018

Hoe weet je nu welke etherische olie het beste past bij jouw klachten? En wat zijn dan eventuele con...

Je kunt niet ruiken

05-08-2018

Ja, je leest het goed. Je bent eigenlijk niet in staat om te ruiken. Eigenlijk is geen enkel mens ...

Hoe verzorg ik een droge huid?

05-08-2018

Ga ik je iets nieuws vertellen in dit artikel? Waarschijnlijk niet… Maar toch vind ik het b...

Etherische oliën

05-08-2018

Etherische oliën zijn pure en natuurzuivere oliën die het concentraat zijn van een plant...

Achtergrondinformatie Video over spierkn…

20-03-2016

Het is iets wat veelvoorkomend is en vrijwel dagelijks leg ik uit in mijn massagepraktijk wat het is...

Wat is een goede olie?

20-12-2013

Enkele jaren geleden heb ik al eens een artikel geschreven over wat een goede massageolie zou zijn. ...

Tablet-schouder en smartphone-pols

18-04-2013

 RSI is inmiddels een ruim begrip voor iedereen en ook in het verleden heb ik al eens aandacht ...

Brrr, wat is het koud - klachten in de m…

16-12-2012

Brrr, wat is het buiten weer koud. En koud weer leidt helaas tot veel klachten bij mensen. Mensen tr...

Swingende spierpijn

16-09-2011

Misschien ken je het wel. Gisteravond met vrienden en vriendinnen op stap geweest, drankje hier, dra...

© 2020 Romano Sandee