Energie bewuste massagepraktijk

In mijn massagepraktijk probeer ik zo bewust mogelijk om te gaan met energie. Dit komt met name voort uit dat mijn massagepraktijk dicht bij het bevingsgebied zit en ik daarbij zo min mogelijk schade wil veroorzaken. 

Energiebewust werken

Om energiebewust te kunnen werken, zijn er verschillende maatregelen getroffen in en rond de woning (massagepraktijk Romano Sandee heeft praktijk aan huis), zoals het aanbrengen van isolerende maatregelen. 

Omdat massages vaak op de huid plaatsvinden, is het voor de cliënt van belang dat hij of zij het warm genoeg heeft. Het heeft daarom een uitdaging gevormd hoe er toch op het gasverbruik gereduceerd kon worden. Ik heb er uiteindelijk voor gekozen om de warmte op de massagetafel te vergroten, door een elektrische deken op de tafel te leggen, waardoor het aangenaam warm is voor de cliënt. De omgevingstemperatuur daarentegen is drastisch naar beneden gebracht van 22 graden Celsius naar 19 graden Celsius. Ik heb tevens gemerkt dat dit voor mij als masseur een aangename temperatuur is om in te werken.

Op de dagen dat de massagepraktijk niet in gebruik is, word er ook geen tot minimaal gas verbruikt doordat de thermostaat terug gaat naar 15 graden Celsius.

Koud?

De temperatuur van 19 graden Celsius is tot stand gekomen door te experimenteren. Ik heb gemerkt dat onder de 18,5 graden mensen het bij een klachtgerichte massage koud beginnen te vinden, 19 graden Celsius is de ondergrens bij een ontspannende massage. De meeste mensen merken pas het verschil wanneer zij van de massagetafel af komen, omdat de massagetafel verwarmt is.

Wanneer je van jezelf weet dat je het snel koud hebt, kun je altijd natuurlijk iets van een fleecedeken meebrengen met je handdoeken. Ook kun je de handdoekenservice bij massagepraktijk Romano Sandee boeken, in dat geval worden handdoeken meeverwarmt ook op de verwarming, iets wat prettig is in het winterseizoen.

In een enkel geval vinden mensen het alsnog te koud, in dat geval kan optioneel bij de reservering extra warmte worden bijgeboekt. De omgevingstemperatuur word dan met 2 tot 3 graden verhoogt. Door dit van tevoren aan te geven, kan de ruimte ook tijdig verwarmd worden naar de gewenste temperatuur. Voor het extra opstoken van de verwarming, word een toeslag in rekening gebracht van € 5,-. 

Hoge bloeddruk en massage

27-09-2023

Wie zich inleest bij verschillende massagepraktijken, zal regelmatig lezen dat een hoge bloeddruk ee...

Corona vaccinatie en massage

04-03-2021

Nu met COVID-19, ofwel corona, staat eigenlijk het hele leven op zijn kop. Inmiddels is dat al wel e...

De beste etherische olie bij jouw klacht…

05-10-2018

Hoe weet je nu welke etherische olie het beste past bij jouw klachten? En wat zijn dan eventuele con...

Je kunt niet ruiken

05-08-2018

Ja, je leest het goed. Je bent eigenlijk niet in staat om te ruiken. Eigenlijk is geen enkel mens ...

Hoe verzorg ik een droge huid?

05-08-2018

Ga ik je iets nieuws vertellen in dit artikel? Waarschijnlijk niet… Maar toch vind ik het b...

Etherische oliën

05-08-2018

Etherische oliën zijn pure en natuurzuivere oliën die het concentraat zijn van een plant...

Achtergrondinformatie Video over spierkn…

20-03-2016

Het is iets wat veelvoorkomend is en vrijwel dagelijks leg ik uit in mijn massagepraktijk wat het is...

Wat is een goede olie?

20-12-2013

Enkele jaren geleden heb ik al eens een artikel geschreven over wat een goede massageolie zou zijn. ...

Tablet-schouder en smartphone-pols

18-04-2013

 RSI is inmiddels een ruim begrip voor iedereen en ook in het verleden heb ik al eens aandacht ...