Energie bewuste massagepraktijk

In mijn massagepraktijk probeer ik zo bewust mogelijk om te gaan met energie. Dit komt met name voort uit dat mijn massagepraktijk dicht bij het bevingsgebied zit en ik daarbij zo min mogelijk schade wil veroorzaken. 

Energiebewust werken

Om energiebewust te kunnen werken, zijn er verschillende maatregelen getroffen in en rond de woning (massagepraktijk Romano Sandee heeft praktijk aan huis), zoals het aanbrengen van isolerende maatregelen. 

Omdat massages vaak op de huid plaatsvinden, is het voor de cliënt van belang dat hij of zij het warm genoeg heeft. Het heeft daarom een uitdaging gevormd hoe er toch op het gasverbruik gereduceerd kon worden. Ik heb er uiteindelijk voor gekozen om de warmte op de massagetafel te vergroten, door een elektrische deken op de tafel te leggen, waardoor het aangenaam warm is voor de cliënt. De omgevingstemperatuur daarentegen is drastisch naar beneden gebracht van 22 graden Celsius naar 19 graden Celsius. Ik heb tevens gemerkt dat dit voor mij als masseur een aangename temperatuur is om in te werken.

Op de dagen dat de massagepraktijk niet in gebruik is, word er ook geen tot minimaal gas verbruikt doordat de thermostaat terug gaat naar 15 graden Celsius.

Koud?

De temperatuur van 19 graden Celsius is tot stand gekomen door te experimenteren. Ik heb gemerkt dat onder de 18,5 graden mensen het bij een klachtgerichte massage koud beginnen te vinden, 19 graden Celsius is de ondergrens bij een ontspannende massage. De meeste mensen merken pas het verschil wanneer zij van de massagetafel af komen, omdat de massagetafel verwarmt is.

Wanneer je van jezelf weet dat je het snel koud hebt, kun je altijd natuurlijk iets van een fleecedeken meebrengen met je handdoeken. Ook kun je de handdoekenservice bij massagepraktijk Romano Sandee boeken, in dat geval worden handdoeken meeverwarmt ook op de verwarming, iets wat prettig is in het winterseizoen.

In een enkel geval vinden mensen het alsnog te koud, in dat geval kan optioneel bij de reservering extra warmte worden bijgeboekt. De omgevingstemperatuur word dan met 2 tot 3 graden verhoogt. Door dit van tevoren aan te geven, kan de ruimte ook tijdig verwarmd worden naar de gewenste temperatuur. Voor het extra opstoken van de verwarming, word een toeslag in rekening gebracht van € 5,-. 

Klantenreacties

Van verschillende klanten krijg ik regelmatig reacties op de massage die ze hebben gekregen bij Massagepraktijk Romano Sandee in Groningen. Deze reacties vind je hieronder. Heb je zelf ook een reactie? Stuur mij dan een bericht, laat je recensie achter op mijn Facebookpagina of schrijf een recensie op mijn Google vermelding. Wanneer je op Twitter een recensie achter laat, gebruik dan de hashtag #RomanoSandee, hierdoor kan ik je bericht makkelijk vinden en embedden op deze webpagina.

 

"Romano weet precies de goede plekken juist te behandelen."

"Ik kan iedereen een behandeling door Massagepraktijk Romano Sandee aanbevelen: Romano werkt professioneel en vriendelijk. Hij heeft zich heel goed verdiept in de anatomie van de spieren en hij weet dan ook precies de goede plekken juist te behandelen.

Ik heb zelf chronische pijn en daardoor (helaas) de afgelopen jaren een flink aantal therapeuten en masseurs 'versleten' en Romano is voor mij een van de besten! Absoluut een aanrader dus!"

José Bruining, 34 jaar, 2 januari 2015

 

 

"Als ik bij Romano ben geweest heb ik veel minder last vna mijn rug en schouders"

"Al geruime tijd kom ik bij Romano in de praktijk. Zijn massages helpen echt om de knopen in mijn spieren uit elkaar te krijgen, vind hem veel beter dan een fysiotherapeut. Als ik ben geweest heb ik veel minder last, tot geen, van mijn rug en schouders. De prijzen zijn ook redelijk te noemen en de euro's waard. Daarnaast neemt Romano zijn vak echt serieus en weet hij wat hij doet. Heb je ergens last van en wil je een echte goede massage: doen!"

Marieke Fenger, 30 jaar, 30 december 2013

 

"Romano is een masseur met een ideaal gevoel voor de perfecte mix uit intensiteit en ontspanning"

"Ik kom heel graag voor massages naar deze praktijk, omdat Romano een masseur met een ideaal gevoel voor de perfecte mix uit intensiteit en ontspanning is. De massages zijn steeds "relaxing" en tegelijk effectief tegen spierpijn. De sfeer is heel vriendelijk en hij heeft mij al meerdere goede tips voor oefeningen tegen spierpijn gegeven!"

David, 30 jaar

 

"Eén behandeling bij Massagepraktijk Romano Sandee beter dan acht keer fysiotherapeut"

"Ik heb één behandeling van 45 minuten klachtgerichte massage gehad bij jouw nadat ik al acht keer bij mijn fysiotherapeut geweest was. Deze ene behandeling heeft mij nog beter gedaan dan alle acht behandelingen van de fysiotherapeut. Ik krijg tenminste dan ook waar voor mijn geld!"

Mevr. Keizer, 75 jaar

 

"Ik heb weinig tot geen hoofdpijn meer na de massage van Romano Sandee"

"Ik ben meer dan tevreden over mijn massage. Niet alleen heb ik een heerlijke hotstone massage gehad, maar je hebt mijn migraine/hoofdpijn ook verholpen. Ik heb sindsdien weinig tot geen hoofdpijn meer! Je wilt niet weten hoe dankbaar ik je ben, want ik ben nu verlost van een leven met hoofpijn."

Angela, 34 jaar

 

"Sportmassage effectief"

"Ik vond de sportmassage effectief, dat je online een afspraak kunt maken vind ik erg gemakkelijk!! Prima dienstverlening verder."

Bettina Kleve-Wendt, 41 jaar

 

"Mijn rug voelt weer lekker soepel"

"Laatst heb ik een sportmassage gehad, waarbij met name de 'staalkabels' in m'n rug onder handen zijn genomen. Het uur vloog voorbij, ondanks dat het af en toe zeer deed. De dag erna waren de aangepakte spieren bij aanraking gevoelig (alsof ik blauwe plekken had), maar m'n rug voelde wel lekker soepel en binnen enkele dagen waren de spieren niet meer pijnlijk. Ik had bij de massage het idee dat je er vakkundig plezier in schept 'foutjes' in de spieren op te sporen en ze op te lossen. Ik vind het interessant wat er fysiek gebeurt bij een massage; het is ook een manier om je eigen lichaam te verkennen."

Chantal de Vries, 36 jaar

 

"De Hotstone Massage was superrrrr heerlijk"

"Het maken van een afspraak is makkelijk en simpel via de site. De Hotstone Massage vond ik superrrrr heerlijk en ontspannend!! Je nam de tijd en het was relaxed. Deze wil ik wel elke dag hebben voor het slapen gaan."

Vera Moegio, 52 jaar

 

"De massage was precies wat ik nodig had"

"De massage was prima en precies wat ik nodig had met mijn stijve schouders en nek. Helaas was die ene keer eigenlijk te weinig maar dat is uiteraard mijn eigen schuld. Verder vind ik het systeem wat je hanteert van zelf je afspraak inplannen heel handig."

Marieke Bakker, 28 jaar

Corona vaccinatie en massage

04-03-2021

Nu met COVID-19, ofwel corona, staat eigenlijk het hele leven op zijn kop. Inmiddels is dat al wel e...

De beste etherische olie bij jouw klacht…

05-10-2018

Hoe weet je nu welke etherische olie het beste past bij jouw klachten? En wat zijn dan eventuele con...

Je kunt niet ruiken

05-08-2018

Ja, je leest het goed. Je bent eigenlijk niet in staat om te ruiken. Eigenlijk is geen enkel mens ...

Hoe verzorg ik een droge huid?

05-08-2018

Ga ik je iets nieuws vertellen in dit artikel? Waarschijnlijk niet… Maar toch vind ik het b...

Etherische oliën

05-08-2018

Etherische oliën zijn pure en natuurzuivere oliën die het concentraat zijn van een plant...

Achtergrondinformatie Video over spierkn…

20-03-2016

Het is iets wat veelvoorkomend is en vrijwel dagelijks leg ik uit in mijn massagepraktijk wat het is...

Wat is een goede olie?

20-12-2013

Enkele jaren geleden heb ik al eens een artikel geschreven over wat een goede massageolie zou zijn. ...

Tablet-schouder en smartphone-pols

18-04-2013

 RSI is inmiddels een ruim begrip voor iedereen en ook in het verleden heb ik al eens aandacht ...

Brrr, wat is het koud - klachten in de m…

16-12-2012

Brrr, wat is het buiten weer koud. En koud weer leidt helaas tot veel klachten bij mensen. Mensen tr...

© 2022 Romano Sandee