Na 3 massages klacht niet over? 4e behandeling gratis!

Masseur Romano Sandee is er heilig van overtuigd dat zijn massages door de combinatie van technieken ervoor zorgen dat hij in drie behandelingen eenvoudige klachten oplost. Daarom komt Romano Sandee met een garantie: als je na drie behandelingen geen verbetering voelt, dan krijg je de vierde behandeling gratis. Onder de eenvoudige klachten worden klachten gerekend die niet langer dan zes maanden geleden gestart zijn en die daarnaast een specifiek gebied betreffen, waarbij per zijde maximaal twee spieren een hogere spierspanning hebben. Hierbij zijn aandoeningen als reuma en fibromyalgie uitgesloten, omdat deze aandoeningen eigenlijk automatisch al voor meer spierspanning zorgen.

Vierde behandeling gratis

Wanneer je na drie wekelijkse behandelingen (die voldoen aan de onderstaande voorwaarden), geen verbetering merkt als een vermindering of het verdwijnen van spierspanning, dan krijg je de vierde behandeling geheel gratis. De lengte van deze behandeling zal gelijk staan aan de eerste drie behandelingen. Als je dus 3 keer 45 minuten massage boekt, dan zal de vierde behandeling niet langer zijn dan 45 minuten. Bij 60 minuten zal de vierde behandeling ook 60 minuten zijn.
Na afloop van de eerste behandeling is echter pas te zeggen of je geschikt bent voor deelname. Dit is namelijk afhankelijk van een aantal factoren, waaronder de spierspanning, rekbaarheid van de huid, doorbloeding van spieren en de manier waarop je reageert op de behandeling. Hierbij zal geobserveerd worden of tijdens de behandeling al voelbaar is dat de spierspanning is afgenomen. Spieren zo hard als staalkabels zullen namelijk nimmer in drie behandelingen opgelost kunnen worden: deze zijn ook al langer dan zes maanden in ontwikkeling geweest.

Voorwaarden

Om de vierde behandeling gratis te krijgen, zijn er enkele voorwaarden opgesteld. Deze voorwaarden gelden altijd aanvullend op de Algemene voorwaarden en de huisregels.

 • De actie luidt: "Na drie volledige behandelingen van de "Klachtgerichte massage" is de vierde behandeling gratis, wanneer er geen spierspanning is afgenomen."
 • Alleen eenvoudige spierklachten komen in aanmerking voor deze garantie. Mensen met reuma en fibromyalgie zijn uitgesloten van deelname.
 • Masseur Romano Sandee behoudt het recht om mensen te weigeren voor deelname aan de actie. Dit wordt kenbaar gemaakt ná de eerste behandeling. Voor de behandeling is het helaas niet mogelijk hier een concrete uitspraak over te doen.
 • Per persoon kan iemand maximaal éénmaal per jaar aanspraak maken op deze garantie.
 • De klant dient de eerste drie afspraken te maken met een maximum van zeven dagen tussen iedere behandeling. Wanneer hier niet aan wordt voldaan, kan de klant géén aanspraak maken op de vierde behandeling die gratis word aangeboden.
 • De vierde behandeling is net zo lang als de drie betaalde behandelingen. Wanneer er verschillen in behandelduur zijn geweest (bijvoorbeeld de ene keer 45 minuten en de andere keer 60 minuten), dan zal hiervan het gemiddelde worden genomen en dan zal dit gemiddelde als behandelduur gratis worden aangeboden.
 • Veiligheid staat in elke behandeling voorop. Mocht blijken tijdens de behandeling dat Romano Sandee niet de juiste behandelaar is voor de klachten, dan kan je worden doorverwezen naar een andere behandelaar. Hiermee vervalt ook de vierde gratis behandeling. De gratis behandeling vervalt ook wanneer blijkt dat de behandeling - om welke reden dan ook - onderbroken moet worden.
 • Er is géén aanspraak te maken op de vierde gratis behandeling wanneer je tijdens één van de drie betaalde massages al een korting hebt genoten via een actie. Sparen op je VIP Card, is wel toegestaan.

Klachtgerichte massage

De klachtgerichte massage bij masseur Romano Sandee, specialist in schouder- en nekklachten.

Heb je last van schouderklachten, nekklachten of rugklachten? Dan ben je bij Massagepraktijk Romano Sandee in Groningen aan het juiste adres. Romano is gespecialiseerd in deze klachten en kan in veel gevallen de klachten verlichten of oplossen. Door een breed scala aan massages die Romano beheerst, kunnen verschillende massage-technieken gebruikt worden om deze spierklachten op te lossen.

Snel en effectief

Romano Sandee gaat graag vlot te werk zodat de massage zo effectief mogelijk is. Ik werk niet met een ellelange intakegesprek van een uur, zoals veel collega's doen. Ik vraag je bij binnenkomst kort wat ik voor je kan betekenen, waardoor de klachten zijn ontstaan en hoe lang deze inmiddels aanwezig zijn. Daarna wordt zo spoedig mogelijk gestart met de massagebehandeling, zodat er actief aan de klacht gewerkt kan worden. Er wordt eerst gevoeld (zonder olie) hoe de toestand van de spieren is en in welke mate er spierspanning aanwezig is. In mijn praktijk vergelijk ik dit altijd met biefstuk: die kan die rood, roze, welldone of bot zijn. Zo kun je goed vaststellen in welke mate de spierspanning in je lichaam aanwezig is.
Heb je te maken met eenvoudige spierklachten, dan bied ik de garantie dat in drie behandelingen de klachten verminderd of verdwenen zijn. Is het niet het geval? Dan krijg je de vierde behandeling gratis aangeboden. Kijk daarvoor bij "Oplos GARANTIE" voor meer informatie.

Breder perspectief

Naast de massage worden er ook tips meegegeven om de klacht ook na de behandelingen te blijven voorkomen of om de behandelingen te ondersteunen. Dit kan een combinatie zijn van oefeningen die meegegeven worden, maar kan ook advies gegeven worden over een goede werkhouding. Het belangrijkste is dat je naast de massagebehandelingen goed kan blijven functioneren in het dagelijks leven, ook als de klachten verholpen zijn. Er wordt dan ook nooit aangenomen de massage alleen voldoende is om de knopen en spierspanning op te lossen.

Massage is niet voor de lekker

Een klachtgerichte massage is nooit voor de lekker. De klachten zijn er niet voor niks ontstaan. Je bent vaak langdurig (en de één langer dan de ander) bij je eigen lichaam een grens over gegaan. Hier ben je misschien niet altijd bewust van geweest en op een bepaald moment zegt je lichaam: ik stop ermee en doe het zelf maar, waardoor de klachten zich gaan openbaren. Om deze klachten op te lossen moet deze grens opnieuw opgezocht en over worden gegaan. Hierdoor is een klachtgerichte massage veelal gevoelig. Elke massage wordt wel met ontspannende grepen afgesloten, zodat je niet met volledige spanning de praktijk uit loopt. Echter, je zult ook na een klachtgerichte massage de massage nog blijven voelen. Op de dag van de massage zou je vermoeid kunnen zijn en mogelijk hoofdpijn kunnen ervaren. De vermoeidheid komt vooral doordat jouw lichaam hard moet werken de afvalstoffen in de spieren goed af te voeren, wat veel energie kost. In de 24 tot 48 uur na de massage kun je nog steeds spierpijn ervaren, alsof je zwaar hebt gesport. In sommige gevallen kan het ook "beurs" aanvoelen. Na de 48 uur moet zeker dit gevoel afnemen.

Tips

Een klachtgerichte massage heeft impact op je lichaam. Het is dus belangrijk dat je zeker ook op de dag van de massage en de dagen (2 á 3) goed voor jezelf zorgt. Daarom enkele tips:

 • Drink voldoende vocht. Zonder vocht kan ons lichaam niet functioneren en nog belangrijker: vocht zorgt ervoor dat afvalstoffen goed worden afgevoerd via de urine. Drink daarom op de dag van de massage en de dagen erna minimaal 1,5 tot 2 liter vocht. Dit mag alles zijn, maar wees zuinig met cafeïne. Cafeïne onttrekt namelijk vocht en belemmert zo de afvoer van afvalstoffen.
 • Plan op de dag van de massage niet te veel activiteiten ná je massage. Je lichaam heeft namelijk tijd nodig om te herstellen en je kunt je na de massage vermoeid voelen. Je kunt daarna beter ontspannende activiteiten doen.
 • Wil je graag sporten? Mijn advies is het niet te doen op de dag van de massage. De massage heeft al veel impact op de spieren. Met name krachttrainingen kun je beter even laten. Cardiotraining kun je wel doen vóór de massage, maar na de massage is de ervaring dat veel mensen dit te heftig vinden.
 • Boek bij de eerste keer klachtgerichte massage altijd tenminste 60 minuten of "1e behandeling therapeutische massage" welke bijna bovenaan de lijst staan van de diensten. De tijd van 60 minuten is bij de eerste keer écht nodig om een goed beeld te krijgen van je spierklachten, wensen en verwachtingen. Bovendien is de ervaring dat er na de eerste keer veel tijd word besteed aan tips en begeleiding na de massage waardoor de mobiliteit en zelfredzaamheid door eigen inspanningen kunnen worden vergroot. Tevens vraagt de eerste keer extra tijd van de rapportage. Wanneer je korter boekt dan 60 minuten de eerste keer, zal er wel voor 60 minuten in rekening worden gebracht, gezien de afspraak dan toch uitloopt.
 • Boek minimaal 45 minuten klachtgerichte massage. Alleen op deze wijze is er voldoende tijd om één klachtgebied te behandelen. Zijn er meerdere gebieden, dan is het raadzaam om meer tijd in te boeken.
 • De frequentie van de massage is geheel aan jou, net wat je zelf nodig acht. Ik adviseer in het begin minimaal een keer per week, maximaal twee keer per week (afhankelijk van de snelheid waarmee je herstelt). Als het beter gaat en de klachten worden minder intens, kun je overgaan naar de frequentie van eenmaal per twee weken. Als dat allemaal goed gaat, kan de frequentie teruggebracht worden naar eens per maand.
 1. Snel contact

 2. Wat wil je doen?(*)
  Ongeldige invoer
 3. Naam(*)
  Geen naam ingevuld
 4. Telefoonnummer(*)
  Geen telefoonnummer ingevuld
 5. E-mailadres(*)
  Geen (geldig) e-mailadres ingevuld
 6. Indien de afspraak tot 48 uur voor aanvang word geannuleerd, ben je conform de algemene voorwaarden verplicht de massage te voldoen. Indien het een massage(workshop) is met een waarde van meer dan € 100,-, dient de afspraak tenminste 5 kalenderdagen voor aanvang geannuleerd te worden om dit kosteloos te kunnen doen. Het tijdstip van melden / klikken op verzenden is daarbij bindend.
 7. Wanneer en hoe laat was de geplande afspraak?
  Ongeldige invoer
 8. Je kunt online reserveren via het reserveersysteem. Het online reserveerysteem weergeeft de actuele beschikbaarheid binnen de openingstijden. Je kan tot 48 uur voor aanvang hier een reservering plaatsen.
 9. Wanneer online reserveren niet lukt, vul dan de onderstaande velden in. Dan plaats ik de afspraak voor je.

  Het is momenteel niet mogelijk om rechtstreeks telefonisch contact op te nemen i.v.m. de opleiding welke Romano momenteel volgt. Wil u graag telefonisch contact, vul dan het formulier in met het verzoek om terug te bellen.
 10. Ik kan me voorstellen dat het lastig kiezen is. Daarom is er een online keuzehulp gemaakt waarbij je aan de hand van verschillende vragen je een advies word aangereikt welke massage ik zou adviseren voor jou.
 11. Het is momenteel niet mogelijk om telefonisch te reserveren, daar Romano momenteel een opleiding volgt en hiervoor stage loopt. Wil je graag telefonisch contact? Verzoek dan om terug te bellen. Terugbellen word geprobeerd om binnen 3 dagen te doen in een tijdvak van 7.00 uur 's ochtends tot uiterlijk 22.00 uur 's avonds. Je mag in het verzoek voorkeuren aangeven, maar deze kunnen niet altijd gehonoreerd worden.

  Telefonisch reserveren voor buiten de tijden in het online reserveersysteem heeft momenteel geen nut: de tijden zijn afgestemd op het stagerooster en hierbuiten zijn geen mogelijkheden.
 12. Vul hieronder 3 data in dat je zou kunnen met daarbij een tijd. Wanneer het je niet uit maakt qua tijdstip, geef dan een tijdvak aan, bijv. middag. Dan krijg je een afspraakvoorstel daarop aangepast mits mijn persoonlijke agenda dit toelaat.
 13. Je kunt jezelf inschrijven als cliënt via deze webpagina.
 14. Je 1e voorkeur:(*)
  Ongeldige invoer
 15. Je 2e voorkeur:(*)
  Ongeldige invoer
 16. Je 3e voorkeur:
  Ongeldige invoer
 17. Welke duur van de massage wil je?(*)
  Ongeldige invoer
 18. Welke massage(workshop) zou je willen reserveren?(*)
  Ongeldige invoer
 19. Onderwerp:
  Ongeldige invoer
 20. Toelichting of vragen:(*)
  Ongeldige invoer
 21. Adres:
  Ongeldige invoer
 22. Postcode:
  Ongeldige invoer
 23. Plaats:
  Ongeldige invoer
 24. Welke soort olie wil je?
  Ongeldige invoer
 25. Welke massagetafel wil je?
  Ongeldige invoer
 26. Ik ga akkoord met:(*)


  Ongeldige invoer
 27. Ik wil antwoord per:(*)


  Ongeldige invoer
 28. Ongeldige invoer
 29. Nog niet aangevinkt

De beste etherische olie bij jouw klacht…

05-10-2018

Hoe weet je nu welke etherische olie het beste past bij jouw klachten? En wat zijn dan eventuele con...

Je kunt niet ruiken

05-08-2018

Ja, je leest het goed. Je bent eigenlijk niet in staat om te ruiken. Eigenlijk is geen enkel mens ...

Hoe verzorg ik een droge huid?

05-08-2018

Ga ik je iets nieuws vertellen in dit artikel? Waarschijnlijk niet… Maar toch vind ik het b...

Etherische oliën

05-08-2018

Etherische oliën zijn pure en natuurzuivere oliën die het concentraat zijn van een plant...

Achtergrondinformatie Video over spierkn…

20-03-2016

Het is iets wat veelvoorkomend is en vrijwel dagelijks leg ik uit in mijn massagepraktijk wat het is...

Wat is een goede olie?

20-12-2013

Enkele jaren geleden heb ik al eens een artikel geschreven over wat een goede massageolie zou zijn. ...

Tablet-schouder en smartphone-pols

18-04-2013

 RSI is inmiddels een ruim begrip voor iedereen en ook in het verleden heb ik al eens aandacht ...

Brrr, wat is het koud - klachten in de m…

16-12-2012

Brrr, wat is het buiten weer koud. En koud weer leidt helaas tot veel klachten bij mensen. Mensen tr...

Swingende spierpijn

16-09-2011

Misschien ken je het wel. Gisteravond met vrienden en vriendinnen op stap geweest, drankje hier, dra...

© 2020 Romano Sandee