Cellulitemassage

Afslankmassage bij massagepraktijk Romano Sandee te Groningen

De cellulitemassage is een stevige massagevorm waarbij een speciale techniek wordt toegepast om een figuurcorrectie te doen zonder medische ingrepen. Door middel van deze technieken wordt de huid strakker, gladder en slanker. Hiermee is deze massagevorm een betaalbaar alternatief voor de bekende liposuctie. Na afloop van deze massage voelen veel mensen zich vaak energieker. De massagevorm is zeer geschikt voor het bestrijden van cellulite. Doordat de huid strakker wordt, vermindert de cellulite of deze verdwijnt zelfs helemaal.

Effecten cellulitemassage

Echter, dit effect is pas zichtbaar na circa 8 tot 12 behandelingen. Om goed resultaat te krijgen is er een speciale kuur van 10 behandelingen. Tijdens de eerste behandeling staat vooral de voorbereiding centraal; je krijgt hierbij een kort gesprek over wat je tijdens de behandeling te wachten staat. Daarnaast zal er een start worden gemaakt met de afslankmassage. Na afloop kun je water uit de watercooler halen om de afvalstoffen die vrijgekomen zijn tijdens de massage af te voeren. Een week later zal de tweede afspraak plaatsvinden en hierbij zal de afslankmassage worden herhaald.
Vanaf de derde afspraak wordt er twee keer per week een afspraak gemaakt om het afslankproces te versnellen. Na zes weken is deze kuur klaar en kun je deze eventueel uitbreiden met nog een paar extra afspraken of je kunt ervoor kiezen om een nieuwe zone aan te pakken. Het advies is namelijk om maximaal één zone per kuur aan te pakken, juist omdat dit een speciale massagetherapie is. Om deze reden wordt er ook niet langer dan 30 minuten gemasseerd per afspraak. Bij sommige zones kan het zelfs nog korter zijn omdat de omvang van de zone niet groot is.
Meer informatie

Bijwerkingen cellulitemassage

Let op! Deze massage valt niet onder de ontspanningsmassage en is echt een massagetherapie. De massage werkt namelijk diep tot in het bindweefsel en is dus een stevige massage. Tijdens de massage kan dit pijnlijk of gevoelig aanvoelen. Tevens is het mogelijk (komt zelden voor) dat je je tijdens de massage misselijk voelt of hoofdpijn kan krijgen. Dit komt doordat deze vorm van massage je lichaam opnieuw vormt in de structuren van vet- en vochtopslag.
Deze "bijwerkingen" zijn na afloop van de massage weer over. Na afloop van de massage zijn de klachten verdwenen, wel kun je de dag na de massage nog wat spierpijn voelen. Dit is een teken van het herstel en herstructurering van de massage en komt doordat het bindweefsel een laag dieper ligt dan de spieren. De spieren herstellen weer van de spierpijn na de massage, net als na het sporten. Het is aanbevolen om op de dagen van deze massage de minimale hoeveelheid vocht te consumeren van 1,5 liter.

Let op! Boek bij de eerste keer therapeutische massage altijd tenminste 60 minuten of "1e behandeling therapeutische massage" welke bijna bovenaan de lijst staan van de diensten. De tijd van 60 minuten is bij de eerste keer écht nodig om een goed beeld te krijgen van je spierklachten, wensen en verwachtingen. Bovendien is de ervaring dat er na de eerste keer veel tijd word besteed aan tips en begeleiding na de massage waardoor de mobiliteit en zelfredzaamheid door eigen inspanningen kunnen worden vergroot. Tevens vraagt de eerste keer extra tijd van de rapportage. Wanneer je korter boekt dan 60 minuten de eerste keer, zal er wel voor 60 minuten in rekening worden gebracht, gezien de afspraak dan toch uitloopt.

Corona vaccinatie en massage

04-03-2021

Nu met COVID-19, ofwel corona, staat eigenlijk het hele leven op zijn kop. Inmiddels is dat al wel e...

De beste etherische olie bij jouw klacht…

05-10-2018

Hoe weet je nu welke etherische olie het beste past bij jouw klachten? En wat zijn dan eventuele con...

Je kunt niet ruiken

05-08-2018

Ja, je leest het goed. Je bent eigenlijk niet in staat om te ruiken. Eigenlijk is geen enkel mens ...

Hoe verzorg ik een droge huid?

05-08-2018

Ga ik je iets nieuws vertellen in dit artikel? Waarschijnlijk niet… Maar toch vind ik het b...

Etherische oliën

05-08-2018

Etherische oliën zijn pure en natuurzuivere oliën die het concentraat zijn van een plant...

Achtergrondinformatie Video over spierkn…

20-03-2016

Het is iets wat veelvoorkomend is en vrijwel dagelijks leg ik uit in mijn massagepraktijk wat het is...

Wat is een goede olie?

20-12-2013

Enkele jaren geleden heb ik al eens een artikel geschreven over wat een goede massageolie zou zijn. ...

Tablet-schouder en smartphone-pols

18-04-2013

 RSI is inmiddels een ruim begrip voor iedereen en ook in het verleden heb ik al eens aandacht ...

Brrr, wat is het koud - klachten in de m…

16-12-2012

Brrr, wat is het buiten weer koud. En koud weer leidt helaas tot veel klachten bij mensen. Mensen tr...

© 2022 Romano Sandee