Hotstone Massage

Hotstone massage bij massagepraktijk Romano Sandee

 

De Hotstone Massage kan op twee zowel therapeutisch als ontspannend gegeven worden binnen Massagepraktijk Romano Sandee. Het principe is en blijft echter hetzelfde: je word gemasseerd met speciale basaltstenen die voorverwarmd worden op 45 tot 50 graden Celsius, wat een aangename warmte geeft op het lichaam.

Ontspannende Hotstone Massage

De ontspannende Hotstone Massage word gegeven met veel strijk-bewegingen over het lichaam, door de aangenaam warme stenen kom je tot ontspanning. Voordat de massage begint worden de stenen op het gewenste lichaamsdeel (bv. de rug) gelegd afhankelijk van waar de spanningen zich bevinden. Deze stenen blijven ongeveer 3 tot 5 minuten op de huid liggen, tot er een rode vlek op de huid verschijnt, wat het signaal geeft vanuit je lichaam dat er voldoende doorbloeding op gang is gekomen. Vervolgens zal er worden gemasseerd worden met de basalt stenen, die afgewisseld worden met grepen van de klassieke massage, zodat de basalt stenen opnieuw warm kunnen worden gemaakt in de Hotstone Heater.

Therapeutische Hotstone Massage

Naast dat de Hotstone Massage vaak word herkend als een ontspannende massage, is de Hotstone Massage uitermate goed te gebruiken bij klachten als;

  • Stijve spieren 
  • Gevoel als "vast zittende spieren"
  • Overbelaste spieren
  • Schouderklachten

Door het gebruik van de Hotstones tijdens een klachtgerichte massage, word er van te voren bloed naar de spier aangevoerd door het lichaam, waardoor de massage in kortere tijd effectiever word. Daarnaast is er minder druk (wat in veel gevallen pijn veroorzaakt bij een klacht) nodig om de klacht te behandelen waardoor de massage aangenamer ervaren kan worden dan wanneer je zonder warmte werkt.

Tijdens de theapeutische Hotstone Massage worden de Hot Stones neergelegd op de plekken waar de klachten zich bevinden, deze blijven ook 3 tot 5 minuten liggen. Vervolgens word er gemasseerd volgens de klassieke massage en sportmassage en worden de Hot Stones als warmtebron gebruikt wanneer er individuele spieren behandeld worden. Indien er dan ook klachten aanwezig zijn, is mijn aanbeveling om de Hotstone Massagetherapie te reserveren.

 

Let op!

De hotstone massage kent voorbereidingen van 1,5 tot 2 uur. Deze massage word enkel alleen aangeboden op de avonddienst vanaf 18.00 uur op werkdagen en op de zaterdag. De hotstone massage kan enkel alleen worden aangeboden indien de buitentemperatuur lager dan 22 graden Celsius is. Bij een hogere temperatuur ontstaat het risico dat het lichaam niet voldoende kan afkoelen na een massage en oververhittingsverschijnselen het gevolg zijn. Om deze reden wordt de hotstone massage in de zomermaanden ook uitgesloten in het online reserveersysteem, omdat een dag met een lagere temperatuur, slechts enkele dagen zijn in de zomer. 

Tenslotte kent de hotstone massage enkele contra-indicaties en word niet gegeven indien de cliënt zwanger is, trombose heeft of een hoge bloeddruk. Bij spataders word er lokaal niet met hotstones gewerkt.

De beste etherische olie bij jouw klacht…

05-10-2018

Hoe weet je nu welke etherische olie het beste past bij jouw klachten? En wat zijn dan eventuele con...

Je kunt niet ruiken

05-08-2018

Ja, je leest het goed. Je bent eigenlijk niet in staat om te ruiken. Eigenlijk is geen enkel mens ...

Hoe verzorg ik een droge huid?

05-08-2018

Ga ik je iets nieuws vertellen in dit artikel? Waarschijnlijk niet… Maar toch vind ik het b...

Etherische oliën

05-08-2018

Etherische oliën zijn pure en natuurzuivere oliën die het concentraat zijn van een plant...

Achtergrondinformatie Video over spierkn…

20-03-2016

Het is iets wat veelvoorkomend is en vrijwel dagelijks leg ik uit in mijn massagepraktijk wat het is...

Wat is een goede olie?

20-12-2013

Enkele jaren geleden heb ik al eens een artikel geschreven over wat een goede massageolie zou zijn. ...

Tablet-schouder en smartphone-pols

18-04-2013

 RSI is inmiddels een ruim begrip voor iedereen en ook in het verleden heb ik al eens aandacht ...

Brrr, wat is het koud - klachten in de m…

16-12-2012

Brrr, wat is het buiten weer koud. En koud weer leidt helaas tot veel klachten bij mensen. Mensen tr...

Swingende spierpijn

16-09-2011

Misschien ken je het wel. Gisteravond met vrienden en vriendinnen op stap geweest, drankje hier, dra...

© 2020 Romano Sandee