Massagecursus voor gevorderden en (semi-)professionals

Je masseert al een tijdje of je hebt zelfs je eigen praktijk, maar je wil toch meer leren of doorgroeien? Ook dan kun je bij massagepraktijk Romano Sandee terecht. Voor deze workshops geldt als voorwaarde dat de cursist in elk geval enige kennis heeft opgedaan van anatomie en fysiologie en/of al enige tijd massage-ervaring heeft.

Trainingen zonder fysiologische kennis

Er zijn enkele workshops die niet direct fysiologische kennis vereisen, maar wel van je vragen dat je al een tijdje masseert. Dit is omdat de massagehandelingen wat complexer zijn of vanwege het feit dat je meerdere dingen gelijktijdig moet kunnen doen. Voor de volgende workshops is geen fysiologische kennis een vereiste (al is het wel handig):
- Workshop Lomi Lomi-massage
- Workshop Hotstone massage
- Cursus Romano Massage®

Trainingen met fysiologische kennis

Voor enkele trainingen is het echter wél vereist fysiologische kennis in huis te hebben, omdat het anders onverantwoord zou zijn om deze massagetechniek uit te voeren bij je cliënt. De volgende workshops vallen onder deze categorie:
- Cursus Anti-katermassage
- Workshop Cuppingtherapie

Workshop Lomi Lomi-massage

De workshop Lomi Lomi-massage is één van de workshops uit de oorspronkelijke Huis-, Tuin- en Keukenmassagecursus. De workshop wordt in de massagepraktijk één op één gegeven, waardoor je de massagetechniek goed onder de knie krijgt. Je kunt daarbij kiezen om zelf een model mee te nemen of je kunt kiezen voor een model van massagepraktijk Romano Sandee.

Inhoud workshop

De Lomi Lomi-massage is een traditioneel Hawaiiaanse massagevorm die generatie op generatie werd doorgegeven. Het is van oorsprong een energetische massage die bedoeld is om blokkades op te heffen en de massage vloeit voort als de golven van de zee. Echter, voordat je de Lomi Lomi-massage energetisch kan maken, is het van belang om de technieken goed onder de knie te hebben en tevens te kunnen geloven in het energetische deel van het lichaam. De Lomi Lomi-massage draait volgens de Hawaiiaanse filosofie om twee dingen, namelijk liefde en harmonie. De massage bestaat uit lange, vloeiende bewegingen waardoor je helemaal tot ontspanning komt. De massage is voor de masseur wel degelijk inspannend, veel grepen bestaan uit technieken waarbij je twee dingen gelijktijdig doet. Je moet hierin dus kunnen multitasken. Om deze reden is de massageworkshop niet geschikt voor beginnende masseurs. De massage wordt zowel op de voor- als achterzijde van het lichaam gegeven.

Tijdens de workshop worden de volgende gebieden behandeld:
- Rug
- Schouders en nek
- Buik
- Armen en handen
- Benen en voeten
- Gezichtsmassage

Contra-indicaties

Voor deze massage zijn er geen contra-indicaties.

Duur van de workshop

De workshop duurt tussen de 1,5 uur tot 2 uur. De lengte van deze workshop hangt samen met de snelheid waarop je de massagegrepen onder de knie krijgt en de eventuele vragen die je zelf tijdens de workshop stelt.

Workshop Hotstone massage

De workshop Hotstone massage wordt in de massagepraktijk één op één gegeven, waardoor je de massagetechniek goed onder de knie krijgt. Je kunt daarbij kiezen om zelf een model mee te nemen of je kunt kiezen voor een model van massagepraktijk Romano Sandee.

Inhoud workshop

Het masseren met stenen is al eeuwenoud. Al zolang er mensen op aarde wonen, worden stenen gebruikt als hulpmiddel en om jezelf mee op te warmen. Zo werden er vroeger stenen bij vuur gelegd en vervolgens gebruikt om in een andere ruimte om deze te verwarmen. Bij de Hotstone massage maken we gebruik van speciale afgevlakte stenen (die daardoor makkelijk op een plaats blijven liggen) waarmee je een massage geeft die gecombineerd wordt met de klassieke en sportmassage.

Tijdens de workshop worden de volgende gebieden behandeld:
- Rug
- Schouders en nek
- Armen en handen
- Benen en voeten

Contra-indicaties

De Hotstone massage heeft verschillende contra-indicaties. De massage mag absoluut niet gegeven worden als:
- de cliënt een hoge bloeddruk heeft en/of bètablokkers gebruikt;
- de cliënt trombose heeft;
- de cliënt een ontsteking heeft, een ontstekingsremmer gebruikt of in de vier weken voorafgaand de massage een antibioticum heeftgebruikt;
- de cliënt vijf dagen voorafgaand de massage koorts of griep heeft gehad;
- de buitentemperatuur hoger is dan 22 graden.

Duur van de workshop

De workshop duurt tussen de 1,5 uur tot 2 uur. De lengte van deze workshop hangt samen met de snelheid waarop je de massagegrepen onder de knie krijgt en de eventuele vragen die je zelf tijdens de workshop stelt.

Bijzonderheden

De workshop is exclusief de aanschaf van de materialen. Om de massage met hotstones thuis of in je praktijk uit te voeren, zul je zelf materialen moeten kopen Dat zijn dan een hotstone heater en de hotstones.

Workshop Cupping therapie

De Cupping therapie is een massagetechniek wat een onderdeel is van de Traditionele Chinese Geneeskunde. Cupping therapie, ook wel cupping genoemd, is een massagetechniek waarbij je werkt met glazen of plastic cups waarop je vacuüm zet. Bij massagepraktijk Romano Sandee word tijdens de workshop gewerkt met plastic cups waarmee je cupping leert. 

Leer Cupping therapie geven

Je kunt de Cupping therapie geven aan je cliënten of aan je naasten. De massage is een intensieve massage om te krijgen. De techniek richt zich voornamelijk op spieren en bindweefsel, maar kan ook de focus geven aan een massage op meridiaanniveau. In de workshop Cupping therapie zal vooral de focus liggen op spier- en bindweefselniveau. Cupping therapie is daarbij goed te gebruiken voor o.a.: nek- en schouderklachten, hoofdpijn en migraineklachten, rugklachten en knopen in spieren. Daarnaast is het voor de masseur ook een prettige techniek om mee te werken omdat het veel minder je duimen belast om bijvoorbeeld knopen weg te masseren of om doorbloeding te stimuleren. Als je al vaker last van je handen hebt tijdens de intensievere massages, zou ik je deze workshop sowieso aanbevelen!

Wie kan cupping therapie leren?

In principe kan iedereen Cupping therapie leren. Echter is het wél noodzakelijk dat je al massage ervaring hebt opgedaan. Cupping therapie is een massage vant therapeutische aard en dan is het al wel zo prettig dat je wat massagetechnieken onder de duim hebt, daar in de workshop zelf het vooral gericht is op de praktijk en een stukje theorie wat beetje bij beetje in de praktische workshop verwerkt is. Mocht je nog geen massage ervaring hebben opgedaan, dan is het handig om één of twee workshops te volgen uit de serie Huis-, Tuin- en Keukenmassage cursus. Afhankelijk van het aantal oefening daarna, kun je ook Cupping therapie hierbij aan plakken.

Workshop Cupping therapie

De workshop Cupping therapie is zoals aangegeven een workshop die vooral praktisch is ingericht. De duur van de workshop word geschat tussen de 75 en 105 minuten, dit afhankelijk van de snelheid waarop je de techniek oppakt en wat we tegen komen bij de proefpersoon. De workshop word enkel alleen één op één gegeven. Daarnaast heb je een model nodig waarop je oefent. Dit kan iemand zijn uit je directe omgeving, maar je kunt ook een aanvraag bij mij doen voor een model. Er gelden hiervoor wel enkele contra-indicaties, die ik je zal mailen wanneer je zelf opzoek gaat naar een model. Ik heb een bestand van mensen die graag model voor je liggen tijdens de workshop, deze service is gratis wanneer je bij mij een workshop komt volgen. 

Voor de actuele prijs van de workshop, zie de tarievenpagina. Voor de aangehouden prijs ontvang je:

 • Een reader met informatie over Cupping therapie, achtergrondinformatie en contra-indicaties
 • Gebruik maken van massageolie, textiel en een cuppingset
 • Professionele begeleiding tijdens de workshop van masseur Romano Sandee
 • Wanneer gewenst gratis de service voor het organiseren van een model
 • Na afloop (indien gewenst, graag aangeven) een certificaat van deelname
 • Een uitgebreide cuppingset van 6 plastic cups en een vacuümpomp t.w.v. € 19,95

 

Workshop Massage bij Multiple Sclerose (MS)

Zorgvragers met Multiple Sclerose (MS) kunnen verschillende klachten ervaren. Eén van de meest gehoorde klachten zijn de spasmen. Daarnaast komen er o.a. slaapproblemen, chronische vermoeidheid en dwangstanden voor. Deze workshop richt zich op verzorgenden en verpleegkundigen die binnen hun werkzaamheden complementaire zorg toepassen en binnen de interventies meer willen leren over specifieke toepassing bij MS. De workshop bestaat uit zowel een theoretisch deel als een praktisch deel waarin je op elkaar oefent. 

Inhoud workshop

 • Wat is MS en wat zij de meest voorkomende klachten?
 • Welke vormen van MS zijn er bekend?
 • Met welke behandelaars kan de zorgvrager te maken hebben?
 • Hoe werkt het normaal bij een gezonde spier?
 • Hoe komt er hoger spierspanning en hoe kan dit opgelost worden?
 • Anatomie van de benen en voeten
 • Vaktermen uit de massage
 • Interventie massage gericht op slaapbevordering
 • Interventie massage gericht op spierspasmen
 • Interventie passieve rek

Wat weet en kun je na de workshop?

Na deze workshop kun je gericht in het zorgplan opnemen hoe de invulling van massage eruit komt te zien bij de zorgvrager. Je kunt uitleggen hoe spierspanning ontstaat en hoe de interventie werkt om de spierspanning te verminderen. Je bent in staat om middels de toegepaste interventies op een effectievere manier dan alleen het doorbewegen zoals nu vaak gebeurd bij onder andere dwangstanden. Je kunt met de interventies samen een totale interventie geven van 30 tot 45 minuten bij volledig uitvoeren.

Waar en wanneer?

Deze workshop kan via het online reserveerstysteem één op één gegeven worden (privéworkshop). Je verzorgt dan zelf een massage model. De privéworkshop duurt ongeveer 3 uur.

Naast de privéworkshop word een aantal keer per jaar de training in groepsverband gehouden bij ZINN locatie De Burcht in Hoogezand. De training in groepsverband word gegeven aan een groep van maximaal 10 cursisten.

In verband met het COVID-19 (Corona) virus is hier momenteel geen datum voor gepland, in afwachting van de ontwikkelingen rondom dit virus. Heb je wel interesse om hieraan del te nemen, stuur dan vooral een e-mail met je NAW-gegevens. Dan kan ik je persoonlijk op de hoogte houden voor een datum.

Investering

De investering bij een privéworkshop is € 160,- inclusief 21% btw, exclusief eventueel bijkomende reiskostenvergoeding (tijd en kilometers).

De investering in groepsverband is € 120,- per persoon inclusief 21% btw. 
Wanneer je student bent en je inkomen is aantoonbaar lager dan bijstandsniveau, dan is je investering € 90,- per persoon inclusief 21% btw.

Corona vaccinatie en massage

04-03-2021

Nu met COVID-19, ofwel corona, staat eigenlijk het hele leven op zijn kop. Inmiddels is dat al wel e...

De beste etherische olie bij jouw klacht…

05-10-2018

Hoe weet je nu welke etherische olie het beste past bij jouw klachten? En wat zijn dan eventuele con...

Je kunt niet ruiken

05-08-2018

Ja, je leest het goed. Je bent eigenlijk niet in staat om te ruiken. Eigenlijk is geen enkel mens ...

Hoe verzorg ik een droge huid?

05-08-2018

Ga ik je iets nieuws vertellen in dit artikel? Waarschijnlijk niet… Maar toch vind ik het b...

Etherische oliën

05-08-2018

Etherische oliën zijn pure en natuurzuivere oliën die het concentraat zijn van een plant...

Achtergrondinformatie Video over spierkn…

20-03-2016

Het is iets wat veelvoorkomend is en vrijwel dagelijks leg ik uit in mijn massagepraktijk wat het is...

Wat is een goede olie?

20-12-2013

Enkele jaren geleden heb ik al eens een artikel geschreven over wat een goede massageolie zou zijn. ...

Tablet-schouder en smartphone-pols

18-04-2013

 RSI is inmiddels een ruim begrip voor iedereen en ook in het verleden heb ik al eens aandacht ...

Brrr, wat is het koud - klachten in de m…

16-12-2012

Brrr, wat is het buiten weer koud. En koud weer leidt helaas tot veel klachten bij mensen. Mensen tr...

© 2022 Romano Sandee