Massages

Bij massagepraktijk Romano Sandee kun je terecht voor verschillende soorten massage. Of je nu komt voor een ontspannende massage of een therapeutische massage: het is allemaal mogelijk. Eén ding is zeker: elke massage is altijd klantgericht.

Ontspannende massages

De ontspannende massages zijn alleen gericht op welzijn. De massages zijn meer gericht op de oppervlakte en worden onder zachte druk in een rustig massagetempo gegeven. Hiervoor zijn verschillende massagetechnieken mogelijk, zoals de Hawaiiaanse Lomi Lomi-massage, Hotstonemassage of Zwangerschapsmassage. Weet je niet goed welke techniek het beste bij je past? Dan kun je in het reserveersysteem ook kiezen voor “Ontspannende massage”, zodat Romano Sandee een intuïtieve massage geeft waarbij er gebruik wordt gemaakt van verschillende massagetechnieken.

Therapeutische massages

De therapeutische massages zijn in tegenstelling tot de ontspannende massages gericht op een bepaalde (spier)klacht. De massages worden met meer druk uitgevoerd en bewerken zodoende ook de diepere spier- en weefsellagen. Daarbij is Romano Sandee gespecialiseerd in schouder- en nekklachten. Je kunt zelf kiezen voor een gerichte massagetechniek zoals Fibromassage (bij mensen met fibromyalgie). Weet je niet goed waar de klachten vandaan komen, dan kun je kiezen voor de “APK voor het lichaam”, waarbij Romano Sandee op zoek gaat naar het probleemgebied. Je kan er ook voor kiezen om bij je reservering een “Klachtgerichte massage”, waarbij je Romano de vrijheid geeft om verschillende technieken door elkaar te gebruiken, net wat bij jouw situatie past. Vaak wordt er dan een combinatie gemaakt dan van triggerpointmassage, cuppingtherapie, sportmassage en klassieke massage. Wanneer je kiest voor een klachtgerichte massage, dan garandeert Romano Sandee dat er binnen drie behandelingen (bij elke week één behandeling) progressie geboekt moet zijn. Zo niet, dan is Romano Sandee niet de juiste massagetherapeut bij jouw klachten.

Ontspannende massage

Heb je veel stress en onrust in het hoofd? Dan kan een ontspannende massage de uitkomst zijn. Bij de ontspannende massage wordt zachte, oppervlakkige druk uitgevoerd, zodat het lichaam op een prettige manier tot rust kan komen.

Intuïtieve massage

Het kan zijn dat je het lastig vindt om te kiezen welke ontspannende massage je zou willen boeken. Bij de ontspannende massage hoef je je daar niet druk over te maken. Masseur Romano Sandee geeft deze massage intuïtief en gebruikt verschillende massagetechnieken uit o.a. de klassieke massage en Lomi Lomi-massage. De keuze welke massagetechniek toegepast wordt, is intuïtief en deze massage wordt op een rustig tempo gegeven.

Welzijnsgericht

De ontspannende massage is uitsluitend een massage die gericht is op welzijn. Hier is de druk dan ook op aangepast en de massage wordt alleen oppervlakkig gegeven. Wanneer je op zoek bent naar een diepere massage of een massage die gericht is op spierontspanning, dan biedt de klachtgerichte massage de uitkomst.

Hot Soap Massage

De Hot Soap Massage bij masseur Romano Sandee te Groningen

Sinds kort is er een nieuwe trend in massageland: de Hot Soap Massage. Tijdens deze massage word door middel van een speciale zeep en een beetje warm water heerlijk ontspannend gemasseerd. Hierdoor ontstaat er een schuimige zeep waarmee je net zo goed kunt masseren als met massageolie.

Heerlijk ontspannende massage

De Hot Soap Massage is een heerlijk ontspannende massage. Je word eerst gemasseerd met een scrubzeep waardoor je huid mooi schoon word. Door de zachte massage, en de warmte van de zeep en omgeving, raak in totale ontspanning. Eerst word je gescrubt met de special Loofah scubzeep. Deze zeep krijg je na de behandeling ook mee naar huis. Na de scrubbehandeling word je gemasseerd met een speciale zeep die veel schuim veroorzaakt waardoor je een zijdezachte massage kunt krijgen die leidt tot de diepere ontspanning.

Combineren met andere massages

De Hot Soap Massage is prima te combineren met andere massages. Zo kan de Hot Soap Massage prima als afsluiting bij een massage als de Hot Chocolate Massage of de Kruidenstempelmassage. Wil je graag deze massage combineren, geef bij opmerkingen aan dat je binnen de massageduur ook de Hot Soap Massage wilt. Dan zorg ik dat ik bij de massage het materiaal hiervoor klaar heb liggen voor een soepele overgang tussen de twee massages.

Geef de Hot Soap Massage cadeau!

Het is ook mogelijk de Hot Soap Massage cadeau te geven. Dit kun je doen door een cadeaukaart met voldoende waarde aan de ontvanger te geven. De ontvanger kan dan zelf kiezen welke massage hij of zij wil hebben, waaronder de Hot Soap Massage. Daarnaast kan de cadeaukaart leuk aangekleed worden, tegen een kleine meerprijs.

Verkrijgbaarheid Hot Soap Massage

Doordat de omgevingstemperatuur hoger moet zijn bij deze massage, is het niet op elk tijdstip te boeken. De massage is alleen verkrijgbaar op werkdagen na 19.00 uur en op zaterdagen na 14.00 uur.

Voetmassage

Voetreflexmassage bij massagepraktijk Romano Sandee te Groningen

Bij de originele voetreflexmassage word er gemasseerd aan de hand van reflexpunten in de voet die zouden corresponderen met organen in het lichaam. Door met je duimen de verschillende gebieden te belopen op de voet, worden volgens de leer van de voetreflexologie deze punten opnieuw geactiveerd, waardoor eventuele afvalstoffen in een orgaan opgeruimd worden. Als nuchtere Groninger vind ik het nogal discutabel, daar er ook vele pezen, spiertjes en botjes in de voeten samen komen, samen met de uiteinden van de zenuwen. In mijn massagepraktijk word de voetreflexmassage dan ook niet zozeer gegeven op de reflexzones van de Chinese en orginele voetreflexmassage, maar op basis van ontspanning en anatomische bouw.

Ontspannende voetmassage

De voetmassage word ontspannend gegeven met lichte druk op de onderkant van de voeten en de bovenkant van de voeten. Met de duim worden verschillende punten van de voet bij langs gegaan. De ervaring leert dat mensen een ontspannend gevoel hebben na de massage en zich weer kunnen "aarden" na de massage en hierdoor zich weer beter verbonden voelen met de grond onder de voeten. 

De voetmassage behandeling

Bij massagepraktijk Romano Sandee begint elke voetmassage met een ontspannende voetenbad. Door de warmte van de water word de doorbloeding gestimuleerd. Doordat er dode zeezout bij de het voetenbad toegevoegd word, worden de poriën van de huid beter open gezet. Tenslotte heb je de keuze uit zo'n 30 geuren om in je voetenbad te doen, die vanuit de aromatherapie verschillende werking kunnen hebben. Heb je van te voren niet echt een idee wat je wilt, kun je het doel aangeven, waardoor er een passende essentiële olie aan je voetenbad word toegevoegd. Na vijf á tien minuten (afhankelijk wanneer je het zat bent) gaan we op de massagetafel verder met de voetmassage, waarbij je op je rug ligt en de voetmassage word gegeven. 

In de massagepraktijk bied ik twee tijdsvariaties aan van de voetmassage: van 45 minuten waarbij alleen de voeten worden gemasseerd. Daarnaast is er een "uitgebreidde" behandeling van 60 minuten waarbij ook de archillepees en onderbeen worden meegenomen. 

De massages zijn online te reserveren via het speciale reserveersysteem

Lomi Lomi Massage

Hawaiiaanse Lomi Lomi Massage bij masseur Romano Sandee te Groningen


De Lomi Lomi Massage bestaat uit continue vloeiende bewegingen worden uitgevoerd als een dans op het lichaam. Massagepraktijk Romano Sandee geeft als een van de weinigen deze massage in zijn praktijk in Groningen.

Dans

De dans kan vergeleken worden met de golven van de oceaan, waarbij de energieblokkades worden opgeheven, spanningen in het lichaam weg laat vloeien en de energiestroom in het lichaam stimuleert. De Lomi Lomi Massage is een traditionele massage die van oorsprong generatie op generatie werd doorgeven op Hawaï. In de Hawaiiaanse filosofie gaat het vooral om 2 zaken: Liefde en Harmonie. Gebrek aan harmonie leidt tot weerstand, wat weer leidt tot blokkades in de energiestroom. De Lomi Lomi Massage heft deze blokkades op en heeft hierin een helende werking. Het is een volledige lichaamsmassage* met lange en vloeiende bewegingen over de volle lengte van het lichaam.

Diepe werking

De Lomi Lomi Massage heeft een diepe werking op het zenuwstelsel en zintuigen. Het verbetert de bloedsomloop en heeft een gunstige werking op de organen. Daarnaast is deze massage ideaal om de schoonheid van Hawaï te ervaren.

* De huisregel bij elke massage is, dat het ondergoed aan blijft

Zwangerschapsmassage

Zwangerschapsmassage bij massagepraktijk Romano Sandee te groningen

De zwangerschapsmassage is de zachtste massagevorm binnen massagepraktijk Romano Sandee. Tijdens de massage wordt veel massageolie gebruikt om zachte strijkbewegingen te maken. De massage is daarmee vooral gericht op welzijn en niet op spierontspanning. Om deze reden valt de zwangerschapsmassage dan ook onder de ontspannende massages.

Buikslaper? Zwangerschapsmassage bij Romano Sandee ideaal!

Ben je altijd een buikslaper geweest, dan zal dat op een bepaald moment niet meer kunnen tijdens de zwangerschap. Een ontspannende massage zal bij Romano Sandee nog prettiger zijn door de speciale massagetafel van Romano Sandee die speciaal voor zwangere vrouwen ontworpen is. De massagetafel is extra comfortabel met een dikkere kussenlaag. De tafel heeft daarnaast buik- en borstuitsparingen, waardoor de buik “in de tafel valt”, deze wordt dan ondersteund door middel van een matje zodat de buik niet hangt (en het gewicht aan de buik trekt). De borsten vallen ook (ten dele) weg in de borstuitsparing, waardoor de druk op de borsten zoveel mogelijk geminimaliseerd wordt. Doordat je al comfortabel ligt, ben je al meer ontspannen, wat bijdraagt aan de ontspannende massage en het ontspannen gevoel. Masseur Romano Sandee doet de rest: met ontspannende handen, de juiste omgevingstemperatuur, een ontspannen muziekje en een geschikte geur, maakt het dat de massage en ontspannen gevoel compleet.
Door deze ontspanning neemt het stresshormoon af in het lichaam waardoor er minder complicaties zijn bij de bevalling, zo blijkt uit onderzoek. Ook het percentage premature bevallingen is lager. Dit onderzoek werd uitgevoerd over vijf weken waarbij er twee keer per week een massage plaatsvond van 20 minuten, wat neerkomt op een brutotijd van 30 minuten.

Zwangerschap contra-indicatie voor veel massagetechnieken

De zwangerschap op zichzelf is een contra-indicatie voor veel massagetechnieken. De reden is in dat opzicht tweedelig. Enerzijds bij het uitoefenen van kracht, waardoor spieren bewogen worden en doorbloeding zeer snel gestuwd (net als bij warmte) worden geven aan het lichaam van de vrouw in de zwangerschapsperiode de indicatie dat er sprake is van “ziekte”. Het gevolg hiervan is dat het lichaam onnodig extra antistoffen (afweerstoffen) gaat aanmaken. Dit zal dan ook vermeden moeten worden, vandaar de zachtere aanrakingen. De andere kant is dat het onderzoek hierna zeer gering is naar de effecten van een massage op de zwangere vrouw. Er zijn wél onderzoeken gedaan naar de effecten van zachte druk. Maar er zijn nog geen resultaten bekend van spiergerichte massage die onder stevige druk wordt uitgevoerd. Ethisch gezien zou zoiets waarschijnlijk ook niet onderzocht mogen worden, omdat men simpelweg niet weet wat de effecten zijn op de moeder en vooral op het ongeboren kind.

Om deze twee redenen is het nu eenmaal zo dat de zwangerschap als contra-indicatie wordt gezien bij veel massagetechnieken. Bij massagepraktijk Romano Sandee wordt daarom alleen zacht gemasseerd bij een zwangerschap. Daarnaast zijn er nog verschillende andere contra-indicaties. Wanneer je bijvoorbeeld een verleden hebt met miskramen, trombose of een ontsteking, dan is het raadzaam met de arts in overleg te treden.

Zwangerschap en etherische oliën

Massagepraktijk Romano Sandee werkt met etherische oliën. Deze oliën doen net wat meer dan alleen een geur en hebben een werking op het lichaam. Het is dan ook verstandig een zorgvuldige keuze te maken in de etherische oliën. In de productenlijn Romano Sandee is er een lijn “Zwangerschap”, die veilig is te gebruiken. Het bevat de etherische olie mandarijn, die tevens goed is bij striae. In de massagepraktijk wordt daarom gebruik gemaakt van de massageolie uit deze lijn en daarnaast zijn in mijn webwinkel bijvoorbeeld ook dag- en nachtcrème, bodylotion of bad- en doucheschuim uit deze lijn verkrijgbaar.

Etherische oliën die je in elk geval beter niet kan gebruiken (omdat ze bv. de menstruatie kunnen opwekken), zijn: Lavendel, Kamille, Roos Otto of Jasmijn. Daarnaast kunnen de etherische oliën Marjolein, Rozemarijn, Scharlei, Basilicum, Venkel en Hysop stuwend werken met het aanzetten tot moedermelk. Deze zijn dus ook niet verstandig te gebruiken. Veilige etherische oliën zijn: Mandarijn, Neroli, Sandelhout, Wierook, Mirte, Gember, Vertiver en Petitgrain.

Bamboe massage

De Bamboe Massage komt van oorsprong uit China en werd al in afbeeldingen van 3000 jaar geleden afgebeeld. De massage, die hoofdzakelijk met bamboe stokken word uitgevoerd, is bedoeld als een ontspannende massage waarbij er met de stokken verschillende strijkbewegingen worden afgewisseld met druk en rolbewegingen. In de provincie Groningen geeft massagepraktijk Romano Sandee als enige de Bamboe Massage.

Betekenis Bamboe 

In China heeft Bamboe een speciale betekenis. De plant, die altijd groen is en bij uitdrogen niet verkleurd, staat daarmee voor jongheid. Daarnaast staat de plant door de sterkte en buigzaamheid. Om deze reden word de plant nog steeds in de traditionele Chinese geneeskunde gebruikt. 

Diepe massagetechniek

Ondanks dat de Bamboe Massage een ontspannende massagevorm is, kan de Bamboe Massage wel erg diep werkzaam zijn. De bewegingen worden rustig uitgevoerd onder druk, waardoor deze een stuk dieper binnenkomt. Wel kan er minder precies gewerkt worden ten aanzien van de handen. Wanneer je eens wat anders wil proberen, dan is de Bamboe Massage een aanbeveling.

Therapeutische inzet Bamboe

Doordat er met de Bamboe stokken veel dieptemassage kan worden gegeven, kan op verschillende gebieden van het lichaam de stokken therapeutische inzet hebben. Dit vooral op plaatsen waar veel druk gegeven moet worden. In de Klachtgerichte massage kan de Bamboe massage, samen met tal van andere technieken gekozen worden om spierklachten specifiek op te lossen.

Bamboe MASSAGE BOEKEN?

De bamboe massage is een massage die niet vaak geboekt wordt. Wil je deze massage boeken? Reserveer dan in het online reserveersysteem de "Ontspannende massage" en vermeld dan expliciet dat je kiest voor de bamboe massage. Dan zorg ik dat de juiste attributen klaar liggen. Je kan ook een e-mail sturen via het contactformulier

Hotstone Massage

Hotstone massage bij massagepraktijk Romano Sandee

 

De Hotstone Massage kan op twee zowel therapeutisch als ontspannend gegeven worden binnen Massagepraktijk Romano Sandee. Het principe is en blijft echter hetzelfde: je word gemasseerd met speciale basaltstenen die voorverwarmd worden op 45 tot 50 graden Celsius, wat een aangename warmte geeft op het lichaam.

Ontspannende Hotstone Massage

De ontspannende Hotstone Massage word gegeven met veel strijk-bewegingen over het lichaam, door de aangenaam warme stenen kom je tot ontspanning. Voordat de massage begint worden de stenen op het gewenste lichaamsdeel (bv. de rug) gelegd afhankelijk van waar de spanningen zich bevinden. Deze stenen blijven ongeveer 3 tot 5 minuten op de huid liggen, tot er een rode vlek op de huid verschijnt, wat het signaal geeft vanuit je lichaam dat er voldoende doorbloeding op gang is gekomen. Vervolgens zal er worden gemasseerd worden met de basalt stenen, die afgewisseld worden met grepen van de klassieke massage, zodat de basalt stenen opnieuw warm kunnen worden gemaakt in de Hotstone Heater.

Therapeutische Hotstone Massage

Naast dat de Hotstone Massage vaak word herkend als een ontspannende massage, is de Hotstone Massage uitermate goed te gebruiken bij klachten als;

  • Stijve spieren 
  • Gevoel als "vast zittende spieren"
  • Overbelaste spieren
  • Schouderklachten

Door het gebruik van de Hotstones tijdens een klachtgerichte massage, word er van te voren bloed naar de spier aangevoerd door het lichaam, waardoor de massage in kortere tijd effectiever word. Daarnaast is er minder druk (wat in veel gevallen pijn veroorzaakt bij een klacht) nodig om de klacht te behandelen waardoor de massage aangenamer ervaren kan worden dan wanneer je zonder warmte werkt.

Tijdens de theapeutische Hotstone Massage worden de Hot Stones neergelegd op de plekken waar de klachten zich bevinden, deze blijven ook 3 tot 5 minuten liggen. Vervolgens word er gemasseerd volgens de klassieke massage en sportmassage en worden de Hot Stones als warmtebron gebruikt wanneer er individuele spieren behandeld worden. Indien er dan ook klachten aanwezig zijn, is mijn aanbeveling om de Hotstone Massagetherapie te reserveren.

 

Let op!

De hotstone massage kent voorbereidingen van 1,5 tot 2 uur. Deze massage word enkel alleen aangeboden op de avonddienst vanaf 18.00 uur op werkdagen en op de zaterdag. De hotstone massage kan enkel alleen worden aangeboden indien de buitentemperatuur lager dan 22 graden Celsius is. Bij een hogere temperatuur ontstaat het risico dat het lichaam niet voldoende kan afkoelen na een massage en oververhittingsverschijnselen het gevolg zijn. Om deze reden wordt de hotstone massage in de zomermaanden ook uitgesloten in het online reserveersysteem, omdat een dag met een lagere temperatuur, slechts enkele dagen zijn in de zomer. 

Tenslotte kent de hotstone massage enkele contra-indicaties en word niet gegeven indien de cliënt zwanger is, trombose heeft of een hoge bloeddruk. Bij spataders word er lokaal niet met hotstones gewerkt.

Stoelmassage

Stoelmassage door wereldrecordhouder stoelmassage Romano Sandee te Groningen

De stoelmassage is in Nederland steeds bekender geworden. Veel bedrijven in Nederland maken gebruik van de stoelmassage, omdat de massagevorm laagdrempelig is en preventief werkt bij Klachten in de Arm, Nek en Schoudergordel (KANS). De massagevorm is over de kleding heen en de gemasseerde neemt plaats in een speciale massagestoel. De massagestoel is zo ontworpen dat je in de stoel “hangt” waardoor je een ontspannen houding aanneemt. Op deze wijze kunnen dan ook goed de schouders en nek worden gemasseerd. Doordat je over de kleding heen masseert, is het erg laagdrempelig en kunnen veel mensen genieten van een stoelmassage.

Wereldrecordhouder

Vanaf 5 juni 2010 jl. mag ik mij wereldrecordhouder stoelmassage noemen. In een 24 uur durende marathon was het de bedoeling zoveel mogelijk mensen op de massagestoel te masseren. Ik heb hiermee voor het eerst een wereldrecord neergezet en maar liefst 141 mensen in 24 uur een massage gegeven.

Soorten

Ik bied de volgende stoelmassages aan:

Stoelmassages medewerkers UMCG

Ben je werkzaam in het UMC in Groningen? Dan kun je met je persoonlijk budget gebruik maken van de stoelmassages bij massagepraktijk Romano Sandee terwijl de werkgever dit betaalt. Hierover zijn afspraken gemaakt met je werkgever. Je kunt kiezen voor stoelmassages van 20 minuten of 30 minuten, net wat je zelf wenst.

Stoelmassage op het werk

Wil je graag op je afdeling een stoelmassage ontvangen, dat kan dan ook. Hierbij is je stoelmassage onbelast en kun je meer stoelmassages van je persoonlijk budget krijgen. Een stoelmassage op het werk van 20 minuten kost € 20,- en van 30 minuten € 25,-. Voorwaarde hiervoor is dat er minimaal 2 uur achtereen gemasseerd wordt op een dag, zowel binnen jouw afdeling als op verschillende afdelingen.

Stoelmassage bij je thuis

Het is ook mogelijk om een stoelmassage bij je thuis te ontvangen. Deze stoelmassage is echter wel belast vanuit je persoonlijke budget. Hierbij betaal je € 30,- voor een stoelmassage van 30 minuten (binnen de stad Groningen). Een massage bij je thuis is echter belast en hierdoor betaal je nog eens 42% extra. Dit wordt vanuit je persoonlijk budget betaald.

Stoelmassage in de praktijk

Tenslotte kun je altijd een stoelmassage in de massagepraktijk krijgen. De massage is eveneens belast vanuit je persoonlijk budget. Hiervoor betaal je in de praktijk € 25,- voor een massage van 30 minuten en € 20,- voor een massage van 15 minuten. Dit bedrag declareer je en krijg je weer terug. Daarnaast wordt er nog eens 42% vanuit je persoonlijk budget betaald.

Betaling en declaratie

Voor de massages op het werk, bij je thuis of in de praktijk betaal je via de pinterminal het geld voor de massage. Vervolgens kun je via je declaratieformulier samen met de factuur die je meekrijgt, de massage declareren bij je leidinggevende. Hoeveel persoonlijk budget je krijgt, kun je informeren bij het Wenckebach Instituut of bij de personeelswinkel.

Corona vaccinatie en massage

04-03-2021

Nu met COVID-19, ofwel corona, staat eigenlijk het hele leven op zijn kop. Inmiddels is dat al wel e...

De beste etherische olie bij jouw klacht…

05-10-2018

Hoe weet je nu welke etherische olie het beste past bij jouw klachten? En wat zijn dan eventuele con...

Je kunt niet ruiken

05-08-2018

Ja, je leest het goed. Je bent eigenlijk niet in staat om te ruiken. Eigenlijk is geen enkel mens ...

Hoe verzorg ik een droge huid?

05-08-2018

Ga ik je iets nieuws vertellen in dit artikel? Waarschijnlijk niet… Maar toch vind ik het b...

Etherische oliën

05-08-2018

Etherische oliën zijn pure en natuurzuivere oliën die het concentraat zijn van een plant...

Achtergrondinformatie Video over spierkn…

20-03-2016

Het is iets wat veelvoorkomend is en vrijwel dagelijks leg ik uit in mijn massagepraktijk wat het is...

Wat is een goede olie?

20-12-2013

Enkele jaren geleden heb ik al eens een artikel geschreven over wat een goede massageolie zou zijn. ...

Tablet-schouder en smartphone-pols

18-04-2013

 RSI is inmiddels een ruim begrip voor iedereen en ook in het verleden heb ik al eens aandacht ...

Brrr, wat is het koud - klachten in de m…

16-12-2012

Brrr, wat is het buiten weer koud. En koud weer leidt helaas tot veel klachten bij mensen. Mensen tr...

© 2022 Romano Sandee