×

Fout

Het formulier #17 bestaat niet of is niet gepubliceerd.

Eerste bezoek massagepraktijk Romano Sandee

Je hebt inmiddels een reservering geplaatst op het online reserveersysteem, als nieuwe klant heb je daarna een e-mail ontvangen met het verzoek het persoonlijk dossier in te vullen. Massagepraktijk Romano Sandee onderhoud de dossiers in exceldocumenten. In sommige gevallen lukt het niet om dit in te vullen en als alternatief kun je dan via deze webpagina (hieronder) het formulier alsnog invullen voorafgaand je bezoek. Zo kan Romano Sandee zich inlezen op jouw situatie en daarnaast kost het geen tijd tijdens jouw afspraak en kan er zo spoedig mogelijk gestart worden met de massage.

 

Het kan ook zo zijn dat je géén persoonlijk dossier wenst, ook hieronder kun je dan dat formulier oproepen. Het verdient niet de aanbeveling hiervoor te kiezen. Een massage doet nagenoeg altijd iets met het lichaam en sommige massagevormen kennen veel contra-indicaties. Daarnaast is het zo dat mijn verzekering op mijn massagepraktijk van mij vereist dat ik een dossier aanleg, voor mocht er een klacht of aanspraak binnen komen. Indien je hier voor kiest, zie je ook af van eventuele aansprakelijkheid stellen na een behandeling. Je dient dan ook bij je eerste bezoek de e-mailbevestiging uit te printen en te ondertekenen. Dit zal dan als enige over jou bewaard worden.

Het is goed om te weten dat indien de tijd voor de eerste massagebehandeling korter is dan 60 minuten achtereen, er een toeslag in rekening word gebracht van € 5,-.

 

Persoonlijk dossier

Wanneer je klant wordt bij massagepraktijk Romano Sandee, wordt er altijd een persoonlijk dossier voor jou aangemaakt. Dit dossier bestaat uit een aantal onderdelen en zal altijd worden bijgehouden, bij elke afspraak die je bij mij hebt. Op het moment dat je een afspraak maakt bij mijn praktijk, ontvang ik in mijn mailbox daar een bevestiging van. Daarop krijg jij per e-mail een verzoek je persoonlijk dossier in te vullen. 

Waarom een persoonlijk dossier?

In de massagepraktijk is het regelmatig druk en veel mensen komen toch omdat ze last hebben van spieren. Het is voor mij lastig en soms onmogelijk om exact na te gaan welke spieren wel of niet eerder zijn behandeld. Mocht het gebeuren dat je wel meer "bijwerkingen" ervaart van de massage, van de olie die gebruikt is, een allergische reactie opmerkt of als de massagenaar jouw inzicht meer spierpijn oplevert dan normaal zou zijn, dan is op deze manier eenvoudig terug te zien wat er in de vorige behandeling exact gedaan is. Daarnaast werk ik met verschillende essentiële oliën die van invloed kunnen zijn op bijvoorbeeld. zwangerschap, hoge bloeddruk en dergelijke. Om die reden wil ik zo veel mogelijk potentiële risico’s uitsluiten. Het is dus een stukje veiligheid voor jezelf en tevens voor mij een manier om bij problemen, terug te halen wat ik exact gedaan heb.

Tabbladen in het persoonlijk dossier

Het persoonlijk dossier bestaat uit minimaal vier tabbladen. Het voorste tabblad bevat alle persoonlijke informatie. Hierop wordt gevraagd naar je NAW-gegevens, maar ook kort medische gegevens en de momenten waarop je bijvoorbeeld in behandeling bent geweest van een andere professional. Daarnaast wordt er gevraagd naar je sociaal-relationele kant, bijvoorbeeld in welke mate je stress ervaart. Dit kan namelijk van invloed zijn op het ontstaan van bijvoorbeeld spierklachten.
Daarnaast bevat het dossier een tabblad dat bestaat uit de oefenmaterialen die je te leen meekrijgt, zodat ik altijd kan bijhouden wie welke materialen in bezit heeft en wat de eventuele huur hiervan bedraagt.
Wat natuurlijk ook niet onbelangrijk is, is het bijhouden van de behandelingen. Elke keer als je een afspraak hebt, wordt de datum ingevuld, welke behandeling je hebt gehad en welke spieren zijn gemasseerd. Tenslotte is er ruimte om van mijn kant opmerkingen in te voegen.
Tenslotte is er een tabblad met naslagwerk, waarop een afbeelding van de behandelde spier staat, alsmede de naam van de spier, zowel in het Latijn als Nederlands en de functie van de spier. Dit tabblad is puur als naslagwerk, voor wanneer je zelf je dossier wenst in te zien.

Aanvullende tabbladen

Het is mogelijk dat je aanvullende tabbladen krijgt naast de bovengenoemde bladen die standaard in elk persoonlijk dossier aanwezig zijn. Dit gebeurt bijvoorbeeld wanneer je deelneemt aan een Fit& programma. In sommige gevallen worden er tabbladen toegevoegd voor jouw persoonlijke situatie, omdat deze niet thuis horen op één van de andere tabbladen.

Inzage en privacy

Je persoonlijk dossier wordt uitsluitend bij mij bewaard, gedurende een termijn van zeven jaar. Je hebt te allen tijden het recht om je dossier op te vragen, dan wel in te zien. Wanneer je graag je dossier op een usb-stick wenst te hebben, dan kun je op afspraak langskomen om jouw gegevens op jouw usb-stick te laten zetten. 7 jaar na je laatste behandeling wordt het dossier vernietigd. Je dossier wordt niet verstrekt aan derden. Wanneer je aan een derde je dossier wenst te overleggen, kun je jouw dossier zelf aanvragen en weer doorgeven aan een derde.

Dossier niet aanmaken of vernietigen

Wanneer je bij voorbaat niet wilt dat er een dossier aangemaakt wordt, om welke reden dan ook, dan kan dit alleen door een formulier in te vullen en te ondertekenen. Met dit formulier verklaar je zelf verantwoordelijkheid te nemen voor de gekozen behandeling, ook wanneer dit om welke reden dan ook niet gunstig uitpakt. Ik kan namelijk op het moment dat er niet geregistreerd is wat voor behandeling ik heb gegeven, dit verantwoorden bij mijn verzekering. Dit formulier wordt ondertekend in de massagepraktijk. In dat geval worden enkel je naam, adres, postcode, woonplaats, telefoonnummer en e-mailadres bewaard. Dit is nodig omdat ik je moet kunnen bereiken als je te laat of niet op een afspraak komt. Als je wilt dat je dossier vernietigd wordt, dan kun je hiervoor een schriftelijk verzoek indienen per post. Hierin geef je aan dat je wenst dat je persoonlijk dossier vernietigd wordt. Alleen bij een ondertekende brief, wordt je dossier vernietigd. Dit om er zeker van te zijn dat het dossier naar wens van de persoon vernietigd wordt.

 

Let op: het is niet mogelijk de vernietiging van je persoonlijk dossier aan te vragen per e-mail.

Corona vaccinatie en massage

04-03-2021

Nu met COVID-19, ofwel corona, staat eigenlijk het hele leven op zijn kop. Inmiddels is dat al wel e...

De beste etherische olie bij jouw klacht…

05-10-2018

Hoe weet je nu welke etherische olie het beste past bij jouw klachten? En wat zijn dan eventuele con...

Je kunt niet ruiken

05-08-2018

Ja, je leest het goed. Je bent eigenlijk niet in staat om te ruiken. Eigenlijk is geen enkel mens ...

Hoe verzorg ik een droge huid?

05-08-2018

Ga ik je iets nieuws vertellen in dit artikel? Waarschijnlijk niet… Maar toch vind ik het b...

Etherische oliën

05-08-2018

Etherische oliën zijn pure en natuurzuivere oliën die het concentraat zijn van een plant...

Achtergrondinformatie Video over spierkn…

20-03-2016

Het is iets wat veelvoorkomend is en vrijwel dagelijks leg ik uit in mijn massagepraktijk wat het is...

Wat is een goede olie?

20-12-2013

Enkele jaren geleden heb ik al eens een artikel geschreven over wat een goede massageolie zou zijn. ...

Tablet-schouder en smartphone-pols

18-04-2013

 RSI is inmiddels een ruim begrip voor iedereen en ook in het verleden heb ik al eens aandacht ...

Brrr, wat is het koud - klachten in de m…

16-12-2012

Brrr, wat is het buiten weer koud. En koud weer leidt helaas tot veel klachten bij mensen. Mensen tr...

© 2022 Romano Sandee