Gespannen van vakantie

Hè hè, eindelijk vakantie. Vol goede moed pak je je spullen in en ga je op vakantie met je tentje naar de mooiste plekjes van Nederland. Zo’n 3,3 miljoen mensen in Nederland pakken zo hun spullen om ontspannen de vakantie te beginnen in een tent. Toch is de ontspanning soms ver te zoeken, wanneer de houding in de tent nou niet per definitie zo ontspannen is als men vooraf had gedacht.

Niet alleen de omgeving is anders waardoor mensen soms minder goed slapen, maar vooral de lichaamshouding zorgt er op vakantie voor dat je met meer spanning terugkomt van vakantie dan ervoor. Je kan hier aan het begin van de vakantie al zorg voor dragen, door in alle rust je spullen in te pakken zodat je niets over het hoofd ziet en waardoor je al met een ontspannen gevoel van huis vertrekt. Als je dan aankomt, zou ik eigenlijk adviseren na (veelal) een langere reis in de auto even tijd voor jezelf te nemen; even rekken en strekken en een korte wandeling te maken voordat je enthousiast je tent op gaat zetten. De spiertjes moeten immers even weer een warming-up hebben.

Wanneer je de tent dan eenmaal wilt gaan opzetten, dan is het toch wel handig om rekening te houden met een paar zaken. dingen. Zo is het belangrijk om altijd vanuit de knieën te bukken, in plaats vanuit de rug, wat veel mensen doen. Ook adviseer ik om het opztten in alle rust te doen: je bent op vakantie, je hoeft écht niet de trein te halen. Neem dus gewoon de tijd ervoor. Heb je hulp nodig om je tent op te zetten? Vraag dan ook hulp. Waarom zou je je meer gaan inspannen dan nodig is? Ben je alleen op vakantie en heb je hulp nodig? Je medevakantiegangers zullen niet de beroerdste zijn om je te helpen. Op vakantie zijn de meeste mensen ineens een stuk socialer en zijn wat sneller bereid om je een handje te helpen door een stok vast te houden of wat dan ook. Daarnaast heb je ook weer een leuk praatje met je buren: twee vliegen in één klap.

En eindelijk: je tent staat en je kunt beginnen met de inrichting. Zorg er dan in ieder geval voor dat je ’s nachts goed ligt en kies dus voor een luchtbed dat voldoende druk kan geven aan je rug. Je maakt vaak uitstapjes op je vakantie en dan is juist je nachtrust van belang om ontspannen van je vakantie thuis te kunnen komen. Daarnaast doet een goed kussen wonderen, of beter: neem je kussen van huis mee, daar slaap je toch het prettigst op. Een absolute afrader zijn slaapmatjes (als je rekening wil houden met je rug). Ze zijn wellicht lekker licht, maar je rug heeft er zeker onder te lijden. Wil je toch niet zoveel meeslepen op vakantie? Dan koop je een luchtbed bij een Action of soortgelijke winkel voor een paar euro, dat je na afloop weer weggooit. Als er maar een mooie verdeling is om op te slapen, is dat goedkope luchtbed nog altijd beter dan een hard slaapmatje. Vergeet dan zeker ook niet een voetpomp mee te nemen, tenzij je graag je longen uit je lijf wilt blazen, maar dit zou nou niet mee helpen met je ontspannen mood.

Met deze tips kun je goed ontspannen de vakantie in of nog beter: ontspannen terug van vakantie komen. En mocht je toch nog verkeerd gelegen hebben, denk dan aan mij en dat je een goede massage kunt krijgen om je weer even op te peppen en de puntjes eruit te masseren. Maar voorkomen is nog altijd beter dan behandelen!

 1. Snel contact!

 2. Wat wil je doen?(*)
  Ongeldige invoer
 3. Naam(*)
  Geen naam ingevuld
 4. Telefoonnummer(*)
  Geen telefoonnummer ingevuld
 5. E-mailadres(*)
  Geen (geldig) e-mailadres ingevuld
 6. Indien de afspraak tot 24 uur voor aanvang word geannuleerd, ben je conform de algemene voorwaarden verplicht de massage te voldoen. Indien het een massage(workshop) is met een waarde van meer dan € 100,-, dient de afspraak tenminste 72 uur voor aanvang geannuleerd te worden om dit kosteloos te kunnen doen. Het tijdstip van melden / klikken op verzenden is daarbij bindend.
 7. Wanneer en hoe laat was de geplande afspraak?
  Ongeldige invoer
 8. Je kunt online reserveren via het reserveersysteem. Het online reserveerysteem weergeeft de actuele beschikbaarheid binnen de openingstijden. Je kan tot 5 uur voor aanvang hier een reservering plaatsen.
 9. Wanneer online reserveren niet lukt, kun je een e-mail sturen of contact opnemen via het contactformulier waarin je de benodigde gegevens van je naam, telefoonnummer en e-mailadres, de gewenste massage en van hoe lang aangeeft. Daarnaast geef je minimaal 2 opties op wanneer je deze wil boeken, voor het geval het mogelijk al bezet is geraakt in de periode tussen de e-mail zending en dat ik voor jouw de reservering kan plaatsen.

  Je kan ook telefonisch reserveren: bel dan naar het nummer 06 - 3014 2725. In veel gevallen zul je de voice mail aan de lijn krijgen. Spreek je naam en telefoonnummer in, dan bel ik je zo spoedig mogelijk terug voor het maken van een telefonische afspraak, uiterlijk binnen 72 uur word de eerste belpoging ondernomen. De korting op online reserveren vervalt wanneer je op een andere wijze reserveert dan via het online reserveersysteem.
 10. Ik kan me voorstellen dat het lastig kiezen is. Daarom is er een online keuzehulp gemaakt waarbij je aan de hand van verschillende vragen je een advies word aangereikt welke massage ik zou adviseren voor jou.
 11. Je kunt bellen met het telefoonnummer 06 - 3014 2725 om een afspraak per telefoon te maken. Mocht ik niet in de gelegenheid zijn de telefoon te beantwoorden, dan kun je je naam en telefoonnummer inspreken, waarna ik je zo spoedig mogelijk (uiterlijk binnen 72 uur) terug bel met een afgeschermd nummer.

  Wanneer je online reserveert ontvang je een korting op de massage. Zie daarvoor de tarievenpagina.
 12. In het reserveersysteem word een tijdsvak van 5 uur gehanteerd voor aanvang van een massage. Toch kan het zijn dat je echt nog een massage nodig bent binnen deze tijd. Dan kun je dit formulier verzenden voor een spoedafspraak en zal ik je erover terug bellen. Ook kun je bellen naar 06 - 3014 2725 voor het maken van een afspraak. Echter kán het zo zijn dat ik je verzoek niet tijdig zie, je telefoon niet heb kunnen aannemen of reeds andere (privé)afspraken heb.

  Zie ik je spoed verzoek tijdig en kan er een afspraak plaatsvinden, dan zal ik door de aard van spoed een toeslag rekenen van 25% op het normale tarief. Bij spoedafspraken is het alleen mogelijk per PIN te betalen, het is dus niet mogelijk om spoedafspraken te maken en te voldoen met een cadeaubon.
 13. Vul hieronder 3 data in dat je zou kunnen met daarbij een tijd. Wanneer het je niet uit maakt qua tijdstip, geef dan een tijdvak aan, bijv. middag. Dan krijg je een afspraakvoorstel daarop aangepast mits mijn persoonlijke agenda dit toelaat.
 14. Je 1e voorkeur:(*)
  Ongeldige invoer
 15. Je 2e voorkeur:(*)
  Ongeldige invoer
 16. Je 3e voorkeur:
  Ongeldige invoer
 17. Welke duur van de massage wil je?(*)
  Ongeldige invoer
 18. Welke massage(workshop) zou je willen reserveren?(*)
  Ongeldige invoer
 19. Onderwerp:
  Ongeldige invoer
 20. Toelichting of vragen:
  Ongeldige invoer
 21. Ongeldige invoer
 22. Akkoord?(*)
  Ongeldige invoer
 23. Ik wil antwoord per:(*)


  Ongeldige invoer
 24. Nog niet aangevinkt
© 2018 Romano Sandee