Workshop liefdevol masseren

Introductie video workshop

Heb je altijd al eens een goede massage van je partner gewild? Of wil je toch leren hoe je die stressknobbels bij je partner effectiever kunt masseren? Dan is de workshop Liefdevolle massage de uitkomst. Tijdens deze workshop, die één op één gegeven word, leer je de fijne kneepjes van massage en word je direct bijgestuurd.

Workshop Liefdevolle massage

De workshop Liefdevolle massage word altijd op maat gegeven. Dit betekent ook dat vooraf voor mij onduidelijk is welke massagegrepen ik je ga leren en ook dat er geen handleiding bij gegeven word. Je bent natuurlijk wel geheel vrij om notities te maken of wanneer je beschikt over een videocamera met statief, deze mee te brengen, zodat je in alle rust het thuis kunt terug kijken. Tijdens de workshop leer je specifiek een massage te geven bij je partner. Heeft iemand vaak last van schouderklachten of een slechte onderrug? Dan leer je daar specifieke massagegerepen op. Dat is welliswaar op het moment van de massage niet altijd even liefdevol en aardig, maar jij of je partner heeft dan tenminste op langere termijn wel wat aan de massage, waardoor het wél een liefdevolle massage is. 

Er worden tijdens de workshop verschillende massagetechnieken gecombineerd, om zo een workshop samen te stellen die op maat is gemaakt. De workshop is zowel voor mensen die nog nooit een workshop massage hebben gevolgd (en volgens eigen zeggen "maar wat doen") als mensen die al reeds massage ervaring hebben opgedaan. De workshop Liefdevolle massage word uitsluitend in het Nederlands gegeven. Wanneer je anderstallig bent, zal je zelf zorg moeten dragen aan een tolk die de uitleg kan vertalen.

De massagetechnieken

Tijdens deze workshop leer je elkaar masseren via verschillende massagetechnieken. De massagetechnieken die tijdens de workshop met name toegepast worden, komen voort uit de klassieke massage en de sportmassage. Daarnaast worden aan de hand van de situatie en de persoon die de massage krijgt verschillende massagetechnieken uitgebreid, zoals shiatsu (drukpuntenmassage) en de hawaiiaanse Lomi Lomi Massage. Afhankelijk van de lengte van je massageworkshop, word dit ook nog wel uitgebreid met guasha massage en voetreflexologie. Op deze manier krijg je de meest passende massagetechnieken mee naar huis die voor jouw en je partner van toepassing zijn.

De workshops Liefdevolle massage

De workshops Liefdevolle massage zijn verkrijgbaar in verschillende tijdseenheden. Het word ook uitgedrukt in tijdseenheden, omdat het uiteindelijk je eigen keuze is op welk deel van het lichaam je de workshop wil hebben. De deelmassage word bij de variant van 60 of 90 minuten, altijd vrijwel uitgevoerd op de combinatie rug, schouders en nek, simpelweg omdat daar vaak de meeste winst te behalen is. Maar het is natuurlijk ook mogelijk om de benen grondig te leren masseren. De workshops die aangeboden worden zijn:

Workshop Liefdevolle massage for One, 45 minuten

Bij deze workshop leert sléchts één persoon van het stelletje masseren, terwijl je partner dit ondergaat / het model is. Er kan binnen deze workshop op maat gewerkt worden, zo kun jij leren waar je partner graag behoefte aan heeft. Dit kan zowel klachtgericht / spierontspannend zijn met enige kennis van de anatomie, als meer oppervlakkig ontspannend met zachtere strijkbewegingen. 
Het nadeel is wél dat je zelf niet de massage ondergaat en daardoor minder goed weet en kunt voelen wat de ander nu ondergaat en beleefd.

Lees hier de actuele tarieven in de tarievenlijst.

Workshop Liefdevolle massage for One, 60 minuten (1 uur)

Bij deze workshop leert sléchts één persoon van het stelletje masseren, terwijl je partner dit ondergaat / het model is. De workshop for One van één uur is geschikt voor mensen die graag meer willen leren en/of meer tijd nodig hebben om massagegrepen aan te leren. Er kan binnen deze workshop op maat gewerkt worden, zo kun jij leren waar je partner graag behoefte aan heeft. Dit kan zowel klachtgericht / spierontspannend zijn met enige kennis van de anatomie, als meer oppervlakkig ontspannend met zachtere strijkbewegingen. 
Het nadeel is wél dat je zelf niet de massage ondergaat en daardoor minder goed weet en kunt voelen wat de ander nu ondergaat en beleefd.

Lees hier de actuele tarieven in de tarievenlijst.

Workshop Liefdevolle massage, 90 minuten (1,5 uur)

Per persoon krijg je ongeveer 40 minuten massage
Wanneer je bewust wil worden van hoe spieren aanvoelen en je klachtgericht ook wil leren masseren, is deze tijdseenheid het meest geschikte. Ik leer je dan voorafgaand de massage de "palpatie" uit te voeren, hoe je spierweefsel kan voelen en spanningen kan waarnemen met je handen. Daarnaast word dan één zone behandeld, bijvoorbeeld de zone schouders, nek en rug. Je kan ook kiezen voor een andere zone zoals de benen en voeten OF armen en handen. Uiteraard is het ook mogelijk om op één zone éxtra veel tijd en aandacht te geven, maar dan zonder de palpatie vooraf te leren. 

 

De workshop is inclusief gelamineerde cursusmateriaal waar je in terugvind welke grepen je aangeleerd hebt gekregen, algemene informatie over de massage en massagetermen en anatomie van het behandelde gebied.

Lees hier de actuele tarieven in de tarievenlijst.

 

Workshop Liefdevolle massage, 120 minuten (2 uur) (MEEST GEBOEKTE TIJDEENHEID)

 

Per persoon krijg je ongeveer 55 minuten massage
Wanneer je bewust wil worden van hoe spieren aanvoelen en je klachtgericht ook wil leren masseren, is deze tijdseenheid het meest geschikte. Ik leer je dan voorafgaand de massage de "palpatie" uit te voeren, hoe je spierweefsel kan voelen en spanningen kan waarnemen met je handen. Daarnaast word dan één zone behandeld, bijvoorbeeld de zone schouders, nek en rug. Daarnaast word er ook een tweede zone behandeld, waarbij je de keuze hebt om de benen en voeten OF armen en handen te behandelen. Uiteraard is het ook mogelijk om de gehele achterkant van het lichaam te behandelen, maar dan zonder de palpatie vooraf te leren. 

De workshop is inclusief gelamineerde cursusmateriaal waar je in terugvind welke grepen je aangeleerd hebt gekregen, algemene informatie over de massage en massagetermen en anatomie van het behandelde gebied.

Lees hier de actuele tarieven in de tarievenlijst.

 

Workshop Liefdevolle massage, 150 minuten (2,5 uur)

 

Per persoon krijg je ongeveer 70 minuten massage
Wanneer je bewust wil worden van hoe spieren aanvoelen en je klachtgericht ook wil leren masseren, is deze tijdseenheid het meest geschikte. Ik leer je dan voorafgaand de massage de "palpatie" uit te voeren, hoe je spierweefsel kan voelen en spanningen kan waarnemen met je handen. Daarnaast word dan één zone behandeld, bijvoorbeeld de zone schouders, nek en rug. Naast de schouders, nek en rug krijg je ook andere delen van het lichaam, dus ook de armen, handen, benen en voeten, echter alleen de achterzijde, tenzij er nog wat tijd over is.

De workshop is inclusief gelamineerde cursusmateriaal waar je in terugvind welke grepen je aangeleerd hebt gekregen, algemene informatie over de massage en massagetermen en anatomie van het behandelde gebied.

Lees hier de actuele tarieven in de tarievenlijst.

 

Workshop Liefdevolle massage, 180 minuten (3 uur)

 

Per persoon krijg je ongeveer 90 minuten massage
Wanneer je bewust wil worden van hoe spieren aanvoelen en je klachtgericht ook wil leren masseren, is deze tijdseenheid het meest geschikte. Ik leer je dan voorafgaand de massage de "palpatie" uit te voeren, hoe je spierweefsel kan voelen en spanningen kan waarnemen met je handen. Daarnaast word dan één zone behandeld, bijvoorbeeld de zone schouders, nek en rug. Naast de schouders, nek en rug krijg je ook andere delen van het lichaam, dus ook de armen, handen, benen en voeten. Daarnaast krijg je nog een deel een massage op de voorzijde met alternatieven voor als je thuis geen massagetafel hebt om toch iets voor de nek te leren, gevolgd door een gezichtsmassage. 

Daarnaast kan deze workshop handig zijn wanneer je van jezelf weet dat je minder snel grepen oppakt en wat meer tijd nodig bent om massage aan te leren. Geef het dan van tevoren aan, dan houd ik rekening ermee in het tempo van de workshop.

De workshop is inclusief gelamineerde cursusmateriaal waar je in terugvind welke grepen je aangeleerd hebt gekregen, algemene informatie over de massage en massagetermen en anatomie van het behandelde gebied. De voorzijde van het lichaam is -nog- niet meegenomen in dit cursusmateriaal.

Lees hier de actuele tarieven in de tarievenlijst.

Maak je workshop compleet op maat...

 

Je kan de workshop compleet op maat laten maken, door ook je eigen massageolie samen te stellen. Naast de standaard oliën die je kunt gebruiken tijdens de massage (Fris, Hartverwarmend, Sweet Love, The Ultimate Summermix, Spierklacht, Romano Massage® olie), is het mogelijk een speciale olie te laten maken. Standaard is het mogelijk om al bij het reserveren aan te geven of je gebruik wil maken van de hot chocolate massageolie tijdens de workshop.

Daarnaast is het mogelijk om je eigen massageolie samen te stellen. Massagepraktijk Romano Sandee heeft een eigen lijn met massageoliën, badoliën, bodylotions, dag- en nachtcrèmes en bad- en doucheschuim en kan indien gewenst alles op maat maken. Er is keuze uit maar liefst 21 etherische oliën die voor je samengesteld kunnen worden tot een product. Indien gewenst kun je ook een korte workshop aromatherapie krijgen binnen de workshop. Neem hiervoor contact met mij op. Voor informatie over de producten, ga hiervoor naar de webshop

 

 

Klantenreacties

"De workshop Liefdevol Masseren was leerzaam. We konden van tevoren zelf aangeven welke technieken we wilden aanleren. Je leert je partner op een verantwoorde wijze masseren."

Tamara, 26 jaar uit Den Helder

 

 1. Snel contact!

 2. Wat wil je doen?(*)
  Ongeldige invoer
 3. Naam(*)
  Geen naam ingevuld
 4. Telefoonnummer(*)
  Geen telefoonnummer ingevuld
 5. E-mailadres(*)
  Geen (geldig) e-mailadres ingevuld
 6. Indien de afspraak tot 24 uur voor aanvang word geannuleerd, ben je conform de algemene voorwaarden verplicht de massage te voldoen. Indien het een massage(workshop) is met een waarde van meer dan € 100,-, dient de afspraak tenminste 72 uur voor aanvang geannuleerd te worden om dit kosteloos te kunnen doen. Het tijdstip van melden / klikken op verzenden is daarbij bindend.
 7. Wanneer en hoe laat was de geplande afspraak?
  Ongeldige invoer
 8. Je kunt online reserveren via het reserveersysteem. Het online reserveerysteem weergeeft de actuele beschikbaarheid binnen de openingstijden. Je kan tot 5 uur voor aanvang hier een reservering plaatsen.
 9. Wanneer online reserveren niet lukt, kun je een e-mail sturen of contact opnemen via het contactformulier waarin je de benodigde gegevens van je naam, telefoonnummer en e-mailadres, de gewenste massage en van hoe lang aangeeft. Daarnaast geef je minimaal 2 opties op wanneer je deze wil boeken, voor het geval het mogelijk al bezet is geraakt in de periode tussen de e-mail zending en dat ik voor jouw de reservering kan plaatsen.

  Je kan ook telefonisch reserveren: bel dan naar het nummer 06 - 3014 2725. In veel gevallen zul je de voice mail aan de lijn krijgen. Spreek je naam en telefoonnummer in, dan bel ik je zo spoedig mogelijk terug voor het maken van een telefonische afspraak, uiterlijk binnen 72 uur word de eerste belpoging ondernomen. De korting op online reserveren vervalt wanneer je op een andere wijze reserveert dan via het online reserveersysteem.
 10. Ik kan me voorstellen dat het lastig kiezen is. Daarom is er een online keuzehulp gemaakt waarbij je aan de hand van verschillende vragen je een advies word aangereikt welke massage ik zou adviseren voor jou.
 11. Je kunt bellen met het telefoonnummer 06 - 3014 2725 om een afspraak per telefoon te maken. Mocht ik niet in de gelegenheid zijn de telefoon te beantwoorden, dan kun je je naam en telefoonnummer inspreken, waarna ik je zo spoedig mogelijk (uiterlijk binnen 72 uur) terug bel met een afgeschermd nummer.

  Wanneer je online reserveert ontvang je een korting op de massage. Zie daarvoor de tarievenpagina.
 12. In het reserveersysteem word een tijdsvak van 5 uur gehanteerd voor aanvang van een massage. Toch kan het zijn dat je echt nog een massage nodig bent binnen deze tijd. Dan kun je dit formulier verzenden voor een spoedafspraak en zal ik je erover terug bellen. Ook kun je bellen naar 06 - 3014 2725 voor het maken van een afspraak. Echter kán het zo zijn dat ik je verzoek niet tijdig zie, je telefoon niet heb kunnen aannemen of reeds andere (privé)afspraken heb.

  Zie ik je spoed verzoek tijdig en kan er een afspraak plaatsvinden, dan zal ik door de aard van spoed een toeslag rekenen van 25% op het normale tarief. Bij spoedafspraken is het alleen mogelijk per PIN te betalen, het is dus niet mogelijk om spoedafspraken te maken en te voldoen met een cadeaubon.
 13. Vul hieronder 3 data in dat je zou kunnen met daarbij een tijd. Wanneer het je niet uit maakt qua tijdstip, geef dan een tijdvak aan, bijv. middag. Dan krijg je een afspraakvoorstel daarop aangepast mits mijn persoonlijke agenda dit toelaat.
 14. Je 1e voorkeur:(*)
  Ongeldige invoer
 15. Je 2e voorkeur:(*)
  Ongeldige invoer
 16. Je 3e voorkeur:
  Ongeldige invoer
 17. Welke duur van de massage wil je?(*)
  Ongeldige invoer
 18. Welke massage(workshop) zou je willen reserveren?(*)
  Ongeldige invoer
 19. Onderwerp:
  Ongeldige invoer
 20. Toelichting of vragen:
  Ongeldige invoer
 21. Ongeldige invoer
 22. Akkoord?(*)
  Ongeldige invoer
 23. Ik wil antwoord per:(*)


  Ongeldige invoer
 24. Nog niet aangevinkt
© 2018 Romano Sandee